Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Letartóztattak négy jászsági drogdílert: „jövedelmüket nyertes szerencsejáték-szelvényekkel igyekeztek legalizálni”

Ékszereket, mobiltelefonokat, karórákat, nagy értékű bútorokat és vázákat is lefoglaltak a házkutatás során.

Az egyik lefoglalt „ízléses” bútor a rendőrség fotóján.
Az egyik lefoglalt „ízléses” bútor a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Elrendelte négy jászsági drogdíler letartóztatását a Szolnoki Járásbíróság, közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn. A tájékoztatás szerint az ügyészség új pszichoaktív anyaggal való bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett visszaélés miatt tett indítványt a négy férfi letartóztatására.

A gyanúsítottak közül egy 38 éves férfi – társai bevonásával – Jászapátiban hozott létre terjesztői hálózatot, amelynek tagjai új pszichoaktív anyagokkal kereskedtek 2022. októbertől. Az anyagot a főszervező otthonában, továbbá Jászapáti egyéb területein árusították.

A férfi maga is árulta az anyagot, továbbá 20 éves fia, egy 43 éves és egy 51 éves férfi, valamint két másik, mostanra már szintén letartóztatott társa közreműködésével koordinálta a terjesztést.

A terjesztői hálózat vezetője és tagjai – a 20 éves férfi kivételével – valamennyien büntetett előéletűek.

A szervező és a férfi élettársának ingatlanjában tartott házkutatás során a kábítószergyanús anyagok mellett arany ékszereket, mobiltelefonokat, karórákat, nagy értékű bútorokat, aranyozott kerámiavázákat, hangtechnikai berendezéseket, különféle szúró- és vágóeszközöket foglalt le a rendőrség – közölték.

A járási ügyészség azért indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, mert úgy ítélte meg, fennáll a szökésük, elrejtőzésük veszélye. Ezen túlmenően a gyanúsítottak egy bűnözői kör tagjai, szabadlábon hagyásuk esetén mások befolyásolásával feltehetően veszélyeztetnék a bizonyítást.

Azt írták: a gyanúsítottaknak nincs bejelentett munkahelyük, bűncselekményekből tartják fenn magukat – a jövedelmüket nyertes szerencsejáték-szelvények megvásárlásával igyekeztek legalizálni –, így fennáll esetükben a bűnismétlés veszélye is.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája elrendelte a négy férfi letartóztatását. A döntés ellen a terheltek és védőik fellebbeztek, így a kényszerintézkedésekről véglegesen a Szolnoki Törvényszék mint másodfokú bíróság dönt majd – közölték.

Kapcsolódó friss hírek