Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Számos lehetőség várja a fiatal munkavállalókat Miskolcon

Számos lehetőség várja a fiatal munkavállalókat Miskolcon

Tanulóként elsősorban nyári idénymunkákra lehet jelentkezni a betöltött 16. életévtől, de egyre több lehetőség kínálkozik, hogy suli mellett, iskolai időben is lehessen munkát vállalni. Mutatjuk a miskolci lehetőségeket!

Vendéglátás

A diákok előszeretettel helyezkednek el különböző vendéglátóhelyeken. Miskolcon is számos lehetőség van, az összes diákmunka megtalálható a Miskolcállás oldalán erre a linkre kattintva: https://miskolcallas.hu/allasok/diakmunka.

Nagyon gyakori, hogy büfékbe várják tanulók jelentkezését, ahol egyszerű munkák várnak rájuk. Szendvicsek készítése, látványkemencével való sütés, kávék készítése az elsődleges feladat, a jelentkezőket mindenre megtanítják.

Ha szeretjük a friss péksütemények illatát, jó választás lehet egy látványpékségben elhelyezkedni. Itt is betanítás előzi meg a munkába állást, feladatunk a látványkemencével való sütés és a vásárlók kiszolgálása lesz.

A betöltött 18. életévvel pultos munkakörbe is jelentkezhetünk, akár egy presszóba is beadhatjuk a jelentkezésünket. Nem igényel munkatapasztalatot, érettségivel lehet jelentkezni.

Irodai munkák

A diákmunkák másik nagy slágere az irodai állás, ami azért nagyon jó lehetőség, mert az iskola mellett olyan munkatapasztalatra tehetünk szert, amelyet a későbbiekben is tudunk kamatoztatni.

Ha szeretnénk kipróbálni magunkat egy e-kereskedelmi vállalatnál, akkor egy webshop-koordinátor állás ideális lehet a számunkra. Webáruház támogatására sokszor azonnali kezdéssel keresnek jelentkezőket hosszú távra. Nem a csomagok összekészítése a feladat, hanem az online bolt fejlesztése: termékfotó feltöltése, termékleírás készítése. A jelentkezőnek ismernie kell a shoprenteres webáruházak működését.

Ha pedig az emberekkel való közös munka kiemelten fontos számunkra, érdemes lehet megnézi a HR gyakornoki pozíciókat is. Ebben a munkakörben a toborzásban és a kiválasztási folyamatban számítanak az aktív részvételünkre, valamint online és offline marketing tevékenységet kell végeznünk. Több cég is van, ahol részmunkaidőben is elhelyezkedhetünk.

Eladó

A harmadik igen népszerű munkakör a diákok körében az eladói pozíció. Keresnek új kollégákat kisebb élelmiszerboltokba vagy szupermarketekbe árufeltöltőnek és hírlapüzletekbe eladónak.

Ha egy hírlapüzletben helyezkedünk el, akkor a feladatunk a betérő vásárlók kiszolgálása lesz, a pénztárgép és a lottóterminál kezelése. Kisebb élelmiszerboltok keresnek kasszásokat is, a munkához előnyt jelent a gyors fejben számolás, de biztonság kedvéért a pénztárgép is mindig kiírja a pontos összeget, amit vissza kell adni a vásárlónak. A nagyáruházak polcait a vezető-koordinátor irányítása szerint kell feltölteni.

Ha az iskolával össze tudjuk egyeztetni, érdemes részmunkaidős állásra jelentkezni, hiszen így növelhetjük munkatapasztalatunkat, ami a későbbiekben nagy előny lesz a többi jelentkezővel szemben.

Kapcsolódó friss hírek