Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Belföld

Közleményben fakadt ki a közmédia Magyar Péterre

Belföld

Fordulat: Hadházy megszólalt Magyar Péterről, ez mindent megváltoztathat

Vihar söpör végig az országon! Piros riasztást adtak ki több megye járásaira a heves zivatarok veszélye miatt

Vihar söpör végig az országon! Piros riasztást adtak ki több megye járásaira a heves zivatarok veszélye miatt

A kora délutáni riasztás után az Országos Meteorológiai Szolgálat immár harmadfokú (piros) riasztást is kiadott zivatar veszélye miatt Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye több járására.

Mint írják, az érintett területen a következő órákban fokozott veszélyt jelentenek a heves zivatarok, és a zivatarokat kísérő szél, jégeső is jelentős kockázatot jelent.

zivatar-riasztas

Forrás: met.hu

Estig elsősorban és nagyobb számban az ország északi felén alakulnak ki és sodródnak be zivatarok, de elvétve másutt sem lehet kizárni kialakulásukat. Az északkeleti tájakon heves zivatarok is előfordulnak károkozó széllel. A zivatarokhoz viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések, 1-2 centiméteres jéggel járó jégeső, és helyenként felhőszakadás is társulhat. A heves zivatarokat 2-3 centiméteresnél nagyobb jég és 90-100 kilométer/óra feletti szélroham kísérheti.

Felhőszakadás veszélye miatt az ország északkeleti járásaira elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, ezeken a területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

Nógrádot már elverte a vihar

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság friss közlése szerint több mint 70 riasztás érkezett a katasztrófavédelemhez Nógrád megyében, azt követően, hogy hétfő délután lecsapott a vihar a régióra. A tűzoltók többségében kidőlt fákat, leszakadt faágakat távolítanak el a közutakról, épületekről és járművekről.

😱Félelmetes peremfelhővel érkezett a Mátrába szupercella.Hamarosan Egert is eléri: https://www.idokep.hu/radar

Posted by Időkép on Monday, July 17, 2023

Mint írták: az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított le. Több helyen a közúti közlekedést akadályozzák a félbetört fák, de akadnak olyan helyek, ahol a villanyvezetéken fennakadt ágak eltávolításához kérték a tűzoltók segítségét.

Szécsényben, az Ifjúság úton lehasadt egy fa ága, amely megrongált egy kerítést és egy gázcsövet. A 22-es főúton, Salgótarján és Etes között több helyen kidőlt fák, letört ágak akadályozzák a közlekedést. Dorogházán, a Dózsa György úton lakóházra dőlt egy fa – sorolták.

További riasztások érkeztek Salgótarján, Mátraterenye, Nemti, Kazár, Etes és Bátonyterenye településekről is – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!