Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Tucatnyi ellentüntetőt sikerült rávenni, hogy gyönyörködjön a 10 ezer fős Budapest Pride felvonulásában

A 28. Budapest Pride résztvevői vonulnak az Andrássy úton 2023. július 15-én.
A 28. Budapest Pride résztvevői vonulnak az Andrássy úton 2023. július 15-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A hagyományokhoz híven felvonulással zárult a Budapest Pride egyhónapos rendezvénysorozata. A 28. alkalommal megrendezett esemény békés volt, és úgy tűnik, évről évre csökken a provokátorok száma is.

Az idei felvonulás a Városligetből indult szombaton 15 órakor, és oda is kanyarodott vissza, majd este nyolcig tartanak még rendezvényeket a helyszínen.

A HVG politikusokat is felfedezett a tömegben, ott volt például Kunhalmi Ágnes (MSZP), Szabó Tímea (Párbeszéd), valamint Gelencsér Ferenccel a fedélzeten a Momentum kamionja is felvonult. A menettel tartott David Pressman, az Egyesült államok budapesti nagykövete is.

28. Budapest Pride – fotók: Mátyus László

Posted by Klubrádió on Saturday, July 15, 2023

Az ellentüntetők ezúttal igen csekély számban képviseltették a „normalitást”: a Magyar Hang a legalább tízezer fős Pride-on szervezett formában mindössze nyolc ellentüntetőt vélt felfedezni a Lövölde téren, ahol a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom aktivistái csodálták a színes forgatagot.

Az RTL.hu beszámolója szerint ugyanakkor a tiltakozók száma a tízet is elérte. Transzparenseikkel néhány percig ácsorogtak, míg egy tévécsatorna vágóképeket készített róluk, majd a rendőrök leterelték őket a Városligeti fasorról és az út szélén merengtek tovább.

Kapcsolódó friss hírek