Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Ingyenes ásványvizet oszt a MÁV és a Volánbusz a nagyobb állomásokon

A hőségriadó miatt a MÁV vizet oszt három budapesti főpályaudvaron és a nagyobb vidéki vasútállomásokon is.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt országszerte vizet oszt a MÁV-START és a Volánbusz a forgalmasabb pályaudvarokon és autóbusz-állomásokon – közölte a vasúttársaság szombaton.

Tájékoztatásuk szerint a MÁV-START naponta 10 és 17 óra között biztosít ásványvizet utasainak a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, míg a Volánbusz munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a vármegyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszpályaudvarain.

Jelezték: a vonatra várakozók így Budapesten a Nyugati, a Keleti és a Déli pályaudvaron, továbbá vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet.

A busszal utazók pedig Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, míg a vidéki városok közül Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen vehetik igénybe ezt a segítséget.

Igyon eleget, akinek hiányzik a klíma

Hétfői hír volt, hogy a MÁV elismerte: a távolsági forgalomban közlekedő vonatok csupán negyedén található modern klímaberendezés, vagyis négy vonatból jó, ha egyet normálisan le tud hűteni a társaság.

Ez persze nem azt jelenti, hogy csak a lehúzott ablak marad lehetőségként a többi vonatra. A régebbi beszerzésű, második generációs IC-kocsikon modern klíma helyett légjavító berendezés működik – magyarázta a társaság.

Kapcsolódó friss hírek