Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Egy hónapra kitiltották az autókat a pesti alsó rakpartról

Mától nem találkozhatunk autókkal, helyette vízparti terasszal várják a gyalogosokat, kerékpárosokat.

Kerékpárosok közlekednek a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton 2020. május 16-án.
Kerékpárosok közlekednek a gépjárműforgalom elől a hétvégére lezárt pesti alsó rakparton 2020. május 16-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Július 15-től kezdődően egy hónapon át, a hét minden napján nyitva lesz a pesti alsó rakpart egy szakasza a gyalogosok és kerékpározók előtt. A héten Karácsony Gergely főpolgármester arról beszélt, ez már a harmadik év, amikor hasonló akciót szerveznek: 2021-ben a pesti oldalon a Lánchíd és a Parlament között létesítettek pihenőpartot, tavaly pedig a budai oldalon a Lánchíd környezetében.

Ahogyan korábban ígértem, a nyáron nemcsak hétvégente, hanem július 15-től egy hónapon keresztül a hét minden napján megnyílik a pesti alsó rakpart egy szakasza a gyalogosok és kerékpározók előtt. ☀Az idei a harmadik év, hogy nyáron hosszabb időre is partmenti köztérré alakul a rakpartok egy-egy szakasza. 2021-ben a pesti oldalon a Lánchíd és a Parlament között létesítettünk ki pihenőpartot, tavaly pedig a budai oldalon a Lánchíd környezetében. Idén ismét a pesti oldalon, a Lánchíd és az Erzsébet híd között alakítottunk ki vízparti teraszt a város talán legszebb panorámájú részén. Ahogy a korábbi években, idén is a Valyo, város és a folyó Egyesülettel közösen rendezzük be a rakpartot, és köszönjük az együttműködést a MAHART PassNave Kft.-nek és a FŐKERTnek is. Évről évre többet hozunk ki a rakpartok megnyitásából. Idén már nemcsak több tucat dézsás növényt, padokat és asztalokat találtok a Jane Haining rakparton, hanem hűsítő párakaput, árnyékolókat, közösségi grillt és homokozót is, miközben megnyitotta a kapuit a sokak számára ismeretlen rakparti viadukt is! Nemcsak partmenti sétányt alakítottunk ki nektek, hanem programokat is hozunk, hogy a városban is izgalmasan teljen a nyár. A rakpart nyári átalakulása része a 150 éves Budapest programsorozatának, a részletes programokért a kommentek közt kattinthattok. Gyertek le és élvezzétek ti is a megnyitott rakpartot!

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, July 13, 2023

Idén is a Valyo, város és a folyó Egyesülettel közösen rendezték be a rakpartot, a Lánchíd és az Erzsébet híd között alakítottak ki vízparti teraszt a város talán legszebb panorámájú részén.

A főpolgármester szerint idén már nemcsak több tucat dézsás növényt, padokat és asztalokat találunk a Jane Haining rakparton, hanem hűsítő párakaput, árnyékolókat, közösségi grillt és homokozót is, miközben megnyitotta a kapuit a sokak számára ismeretlen rakparti viadukt is.

Kapcsolódó friss hírek