Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

„Kamu esetkocsit” lepleztek le a hatóságok Budapesten

Pénzért szállították a betegeket az ál-mentősök.

A hatáságok ellenőriznek egy kamu esetkocsit a fővárosban, a IX. kerületi Vágóhíd utcában 2023. július 12-én.
A hatáságok ellenőriznek egy kamu esetkocsit a fővárosban, a IX. kerületi Vágóhíd utcában 2023. július 12-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

„Kamu esetkocsit” ellenőriztek a hatóságok szerdán Budapesten; a vizsgálatkor kiderült, hogy az autó közúti közlekedésre alkalmatlan volt, és a személyzet tagjai nem rendelkeztek a tevékenységhez szükséges egészségügyi végzettséggel.

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán azt írta: mentősöktől és betegektől is több panasz érkezett korábban a mentőszolgálat főigazgatójához az egyik alternatív (magán) mentőszolgálatra, amelynek dolgozói megtévesztő módon az OMSZ védjegyoltalom alatt álló emblémáját ruhájukon viselve, térítés ellenében szállítanak betegeket, miközben rendszeresen visszaéltek a megkülönböztető jelzés használatával.

❗️❗️KAMU ESETKOCSIT LEPLEZTEK LE A MENTŐK❗️❗️Bajtársaktól és betegektől is több panasz érkezett az Országos…

Posted by Országos Mentőszolgálat on Wednesday, July 12, 2023

Az OMSZ főigazgatója akkor felmondta a megállapodást a betegszállító céggel, és megvonta a vállalkozástól a rendezvénybiztosítás lehetőségét is, valamint felszólította a szervezet vezetőjét a jogszabályok betartására. Ennek ellenére – írta a mentőszolgálat – a mentősök továbbra is gyakran jelentették Budapest különböző pontjairól az engedély nélkül szirénázó, esetkocsinak látszó autót.

Az „ESET 4” feliratú járművet a mentőszolgálat jelzése alapján szerdán a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a Fővárosi Közlekedésfelügyeleti Főosztály és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrizték.

Kapcsolódó friss hírek