Bulvár

Nagy Feró elmondta a véleményét Magyar Péterről

Baleset

Elképesztő baleset történt az M1-esen, mindketten elaludhattak a kamion vezetőfülkéjében

Külföld

Merénylet Robert Fico ellen: megszólalt Orbán Viktor

Jön a vihar: 5 centis jég, 100 km/órás szél is várható, már kiadták a riasztást

Kerékpáros, valamint autók és villamosok az esővízzel elöntött Bartók Béla úton a főváros XI. kerületében a vihar után 2020. június 17-én.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint szerdán napközben főleg keleten várhatók zivatarok, majd egy északnyugat felől érkező hidegfronton, illetve annak előterében késő délutántól, estétől újabb hullámban pattannak ki zivatarok, köztük hevesebbek is.

A meteorológiai modellek szerint nem lesz ma olyan megye, ahol ne forrna a légkör, így mind a 19-re első- vagy másodfokú figyelmeztetést adtak ki:

Első- és másodfokú figyelmeztetés a várható zivatarok miatt szerdán.

Első- és másodfokú figyelmeztetés a várható zivatarok miatt szerdán.Forrás: met.hu

A meteorológiai szolgálat veszélyjelző oldala szerint kora délután már számos járásra van érvényben riasztás, ezeken a területeken 1-3 órán belül zivataros fordulatot vehet az időjárás:

Riasztás a várható zivatarok miatt 2023. 07. 12-én,.

Riasztás a várható zivatarok miatt 2023. 07. 12-én.Forrás: met.hu

A zivatarok először északnyugatot, nyugatot érik el, majd estétől, késő estétől már zivatarrendszerré szerveződve kiterjedtebben (főként az ország északi felében) heves kísérőjelenségeket okoznak és fokozatosan a keleti országrészre is átterjednek. A legintenzívebb cellákat

nagy méretű, néhol 5 centinél nagyobb átmérőjű jég, szélvihar (80-100, helyenként 100 km/órást meghaladó lökések), illetve felhőszakadás (20-40, néhol 50 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) kíséri.

A meteorológusok figyelmeztetnek: a piros fokozatnak megfelelő heves zivatarok is kialakulhatnak.

Csütörtökön aztán ismét nagy területen lehetnek zivatarok. A nap első felében főleg az ország északkeleti felében, majd a késő délutáni óráktól kiemelten a déli országrészben várhatók további zivatarok, amelyek ott rendszerbe is szerveződhetnek, károkozó események is nagyobb területen várhatók.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!