Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

A gyerekek pénzét sikkasztotta el egy gyermekotthon vezetője Somogyban

Az igazgató 36 millió forintot vett ki magának a házipénztárból.

A gyerekek pénzét sikkasztotta el egy gyermekotthon vezetője Somogyban

Sikkasztás miatt vádat emeltek az egyik Somogy megyei gyermekotthon korábbi vezetője ellen, aki a Fonyódi Járási Ügyészség szerint a gyerekeknek járó ellátmányi pénzből eltulajdonított 36 millió forintot.

A Somogy Vármegyei Főügyészség szerdai közleménye szerint a vádlott több mint 20 éve vezette az intézményt, feladatai közé tartozott a fenntartó által ellátmányként folyósított összegek célnak megfelelő felhasználása és az azzal való elszámolás is.

Az igazgató azonban vezetői jogosultságaival visszaélve 2018-ban havonta 2,5 millió forintot, majd 2019-ben négy alkalommal 1,5 millió forintot úgy vett fel készpénzben az otthon házipénztárából, hogy azt nem a gyermekek javára – zsebpénz, jutalom, ösztöndíj – fordította, hanem eltulajdonította.

A férfi az elsikkasztott 36 millió forint legális felhasználásának igazolására16 alkalommal nyújtott be valótlan tartalmú nyomtatványokat a fenntartónak, a kitöltetlen okiratokat előre aláíratta a gondozottakkal.

A férfit jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettével és hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolják – áll a közleményben.

Kapcsolódó friss hírek