Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Kisiklott egy veszélyes anyagot szállító tehervonat Kétpónál, kiürítették a környéket

Tehervonat egyik kisiklott kocsija Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál 2023. július 9-én. A rendőrség információi szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak.
Tehervonat egyik kisiklott kocsija Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónál 2023. július 9-én. A rendőrség információi szerint a kisiklott hat vagonból ötben fokozottan tűzveszélyes anyagot szállítottak. Fotó: MTI/Mészáros János

Kisiklott egy 17 vagonból álló tehervonat 12 kocsija vasárnap 12 óra 30 perc körül Tiszatenyő és Mezőtúr között, Kétpónálközölte a katasztrófavédelem. A balesetben senki nem sérült meg.

Öt vagon a környezetre veszélyesnek minősülő anyagot szállított, közülük szivárog kettő, amelyben folyékony rovarölő szer van.

A katasztrófavédelem közlése szerint egy vasúti átkelőnél történt a baleset, melyhez a szolnoki, a karcagi, a mezőtúri és a mezőberényi hivatásos tűzoltókat riasztották. A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, és a helyszínen van a katasztrófavédelmi mobil labor is.

Kisiklott egy veszélyes anyagot szállító tehervonat Kétpónál.

Kisiklott egy veszélyes anyagot szállító tehervonat Kétpónál.Fotó: police.hu

A környező házak lakóinak elővigyázatosságból védőtávolságon kívül kell tartózkodniuk

– áll a közleményben.

A Mávinform tájékoztatása szerint így módosul az érintett vonatok menetrendje:

  • A Budapestről induló vonatok Szolnokig közlekednek, az utasok Szolnokról a Debrecenig közlekedő InterRégió vonatokkal utazhatnak Törökszentmiklós állomásig. Törökszentmiklós és Mezőtúr állomások között pótlóbusz közlekedik.
  • A Békéscsaba felől a főváros felé tartó vonatok Mezőtúr állomásig közlekednek, az utasok Mezőtúr és Törökszentmiklós között pótlóbusszal utazhatnak, Törökszentmiklós állomásról alkalmas vonattal utazhatnak tovább.
  • A Tiszatenyő állomásra utazók a szentesi vonatokkal utazhatnak.

Kapcsolódó friss hírek