Baleset

Nagy baleset az M1-esen Budaörsnél, több kilométeres a torlódás

Bulvár

Nagy Feró elmondta a véleményét Magyar Péterről

Belföld

Közleményben fakadt ki a közmédia Magyar Péterre

Nincs vége: már riasztanak, özönvíz, jég, viharos szél jöhet vasárnap, a hétfő sem lesz piskóta!

Gyalogos a felhőszakadás miatt felgyülemlett esővízben Esztergom belvárosában 2021. augusztus 5-én.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Kiadós felhőszakadásokat hozott a szombati hidegfront, az Időkép friss összesítése szerint volt, ahol 50 milliméter csapadéknál is több hullott. A viharokból vasárnap sem lesz hiány, olyannyira, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat 10.15-kor több járásra riasztást adott ki, mely szerint néhány órán belül kaphatjuk a nyakunkba az égi áldást:

riasztas_vasarnap_felhoszakadas

Forrás: met.hu

felhoszakadas_vasarnap

Forrás: met.hu

riasztas_vasarnap_zivatar

Forrás: met.hu

A figyelmeztetés szerint vasárnap nyugat felől tovább stabilizálódik a légkör (értsd: arra nem kell komoly izgalmakra számítani), de az ország keleti harmadán még a délutáni órákban is kedveznek a feltételek zivatarok létrejöttéhez.

Az erősebb gócokhoz intenzív csapadék (>10-20 mm, néhány helyen felhőszakadás >25-30 mm), kisebb méretű jég, esetleg viharos (>60-70 km/h) széllökés társulhat.

A várható viharos és felhőszakadások miatt egész napra több keleti megyére figyelmeztetést adtak ki:

zivatar_vasarnap

Forrás: met.hu

felhoszakadas_vasarnap

Forrás: met.hu

A meteorológusok szerint hétfő délutánig kritériumokat elérő veszélyes időjárási esemény nem valószínű. Késő délutántól azonban a Dunántúl nyugati és középső részén (leginkább az Alpokalján és a Balaton tágabb környezetében) egyre nagyobb területen várható zápor, zivatar. Az intenzívebb cellákat elsősorban felhőszakadás (akár > 30-40 mm), kisebb eséllyel jégeső, illetve szélerősödés (> 45-50 km/h) kísérheti. Hozzáteszik, a zivatartevékenység keddre virradó éjszaka várhatóan az ország középső részére is átterjed.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!