Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Semjén úgy tudja, több mint egymillió ember menekült az orosz-ukrán háború elől Magyarországra

Azt már nem tette hozzá, hogy többségük azonnal tovább is ment nyugatra vagy a tengerentúlra.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Gál Ferenc Egyetem központi tanévnyitóján a Szegedi Dómban 2022. szeptember 14-én.
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes beszédet mond a Gál Ferenc Egyetem központi tanévnyitóján a Szegedi Dómban 2022. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Több mint egymillió ember menekült az orosz-ukrán háború elől Magyarországra – kábította magukat Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán Máriapócson, karitatív adomány átadásán.

Magyarország mindenkinek igyekszik segíteni, aki segítséget kér – magyarázta, elismerve ugyanakkor, hogy az állam önmagában nem tudná elvégezni ezt a munkát (sem), kulcsfontosságú hozzá az egyházak segítsége. Ők osztják szét az adományokat; ők tudják a legjobban, kik a legrászorultabbak és hol van a legnagyobb szükség – közölte.

Semjén azt már nem tette hozzá, hogy az ukrajnai menekültek csak „földrajzi kényszerből” érintik Magyarországot, és többségük azonnal tovább is áll nyugatra vagy a tengerentúlra, félrevezető tehát azt állítani, hogy „több mint egymillió ember” menekült Magyarországra – az emberek innen ELmenekülni szoktak.

A nyilvántartás hitelessége egyébként önmagában is kérdéseket vet fel: a hónap elején derült ki, hogy félrevezetők az ukrajnai menekülthelyzethez használt rendőrségi adatok. A rendőrség ugyanis elismerte, hogy

a naponta közzétett létszámadatokba azokat is beleszámolják, akik csak bevásárolni jönnek át, vagy éppen turisták, piacozók, rokonlátogatók.

Kapcsolódó friss hírek