Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Ismerkedjünk meg a gyógygombák hatásaival!

Ismerkedjünk meg a gyógygombák hatásaival!

A gyógygombák pozitívumaival még mindig csak ismerkedik a nyugati világ, miközben például a süngomba Ázsiában normálisan az étrend részeként ismert. Számos kutatás foglalkozott már ezek előnyös hatásaival, az emberi szervezetre nézve.

Napjainkban, amikor az egészségmegőrzés, a várható élettartam meghosszabbítása, valamint a jó fizikai forma megtartása olyannyira előtérbe került, hajlamosak vagyunk nagy gondot fordítani arra, hogy a számunkra minél megfelelőbb étrend-kiegészítőkkel támogassuk testünket ezen az úton. Erre kínálnak lehetőséget az USA medical oldaláról is beszerezhető gyógygombák. Mai cikkünkben a süngombát mutatjuk be közelebbről, tarts velünk!

A süngomba jellemzői

A süngomba, avagy másik nevén oroszlánsörény-gomba a megjelenésének köszönheti különleges elnevezéseit. Ez egy kifejezetten ritka, hosszú és nagy tövisű gombafajta, amely igen érzékeny a megfelelő időjárási és éghajlati körülményekre, ezért nálunk, Magyarországon nem is jellemző az előfordulása. A magas páratartalmat és az öregedő, lombhullató fák korhadó részeit kedveli leginkább.

Ázsiában a felhasználása egyszerre köthető a különleges élvezetet nyújtó ételek fogyasztásához, de az egészség helyreállításában is szerepet játszik. Kitűnik a gyógygombák közül, ősidők óta alkalmazott, természetes szerként is ismert. Az egész világon elérhető a kivonata táplálékkiegészítőként, annak érdekében, hogy támogathassuk vele az egészségünk megőrzését.

Mi minden található a süngombában?

Egy olyan csodaszertől, amilyen például a süngomba is, az ember alapvetően elvárja, hogy gazdag legyen a szervezetre pozitív hatást gyakorló alkotóelemekben. Nézzük, hogy a süngombában milyen kedvező hatású komponensek találhatók meg!

A főbb összetevők a fehérjék, a poliszacharidok, a B-vitaminok, valamint a D-vitamin. Számos ásványi anyag, továbbá nyomelem is megtalálható benne, mint amilyen a kálium, a szelén, a vas, a kalcium, a germánium, a cink és a réz.

Mit mondanak róla a kutatások?

Láthatjuk az alkotóelemek felsorolásából is, hogy igazán kedvező összetételű ez a gyógygomba, ám érdemes tudni, hogy elsődlegesen a béta-glükán poliszacharidok azok, amelyeknek köszönhetően gyógyhatást tulajdoníthatunk neki.

Nagyon sokrétű kutatások zajlanak vele kapcsolatosan, többek között a kognitív funkciókkal összefüggésben. Éppen ezért pozitív hatását keresik többek között a Parkinson- és az Alzheimer-kórban szenvedők javulása érdekében. Az ígéretes kutatási eredményekkel érdemes behatóbban is megismerkedni.

A gyógygombákat fogyaszthatjuk por vagy kivonat formájában is, de fontos tisztában lenni azzal, hogy ezek koncentrációja teljesen eltérő. Mindkét formának vannak kedvező vonásai, hiszen porként fogyasztva minden fontos komponenst magunkhoz vehetünk, amit a süngomba tartalmaz, míg kivonatként sokkal magasabb koncentrációban fogyaszthatjuk. Éljünk a gyógygombákban rejlő lehetőségekkel!

Kapcsolódó friss hírek