Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Megtalálták a helikopterrel lezuhant harmadik katona holttestét Horvátországban

A korábban megtalált két társáéhoz hasonlóan Splitbe viszik.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tart hivatalában a horvátországi katonai légi balesetről 2023. június 21-én.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tart hivatalában a horvátországi katonai légi balesetről 2023. június 21-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Csütörtök délután, a helikopter roncsai alatt megtalálták a szerdán, kötelességteljesítés közben Horvátországban lezuhant honvédségi helikopter harmadik kezelőjét is – közölte a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön.

A helyszíni vizsgálat még tart a horvát és a magyar hatóságokkal közösen. A területen talált roncsokat, az összes fellelhető darabot összegyűjtik, majd Magyarországra szállítják további elemzésre. A magyar katona földi maradványait – a korábban megtalált két társáéhoz hasonlóan – Splitbe viszik.

A HM beszámolt arról is, hogy a horvátországi helyszínen a Honvéd Vezérkar főnöke személyesen tájékozódott a kutatás folyamatáról és körülményeiről, „legfontosabb célja azonban az volt, hogy találkozzon a helyszínen tartózkodó állománnyal”.

A közlemény szerint Böröndi Gábor altábornagy arról tájékoztatott, hogy a kiképzésen részt vevő teljes állomány a napokban szárazföldi úton hazatér.

Elmondta, hogy a baleset helyszíne rendkívül nehéz terep, ami mind a kutatás-mentés, mind a vizsgálatok folyamatát jelentősen nehezíti. A teljes körű vizsgálat ezért várhatóan hosszabb időt vesz majd igénybe – tette hozzá.

A vezérkari főnök – a HM közleménye szerint – hangsúlyozta: éppen ezért egyelőre nem lehet a sajtóban megjelent találgatásokat megerősíteni, az eset körülményeit a helyszínen dolgozó horvát-magyar szakértői bizottság fogja megállapítani.

A HM úgy folytatta: Böröndi Gábor altábornagy beszámolt arról is, hogy a honvédelmi tárca, valamint a szolnoki alakulat (MH 86. Kiss József-helikopterdandár) minden segítséget megad az elhunyt katonák hozzátartozóinak.

„A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség köszönetet mond a horvát hadseregnek, valamint a társszervezeteknek a kutatás-mentés és a vizsgálat, valamint a támogatás terén nyújtott együttműködő segítségéért” – zárták közleményüket.

Kapcsolódó friss hírek