Belföld

Visszavonul a népszerű fideszes, nem indul a kerületi polgármesteri címért

Baleset

Káosz, tömegbaleset az M7-esen Velencénél, több tucat jármű érintett

Belföld

Magyar Péter: nem jött be a megafonos lejáratás, „készülnek a hamisított rendőri jelentések”

Megtalálták a helikopterrel lezuhant harmadik katona holttestét Horvátországban

A korábban megtalált két társáéhoz hasonlóan Splitbe viszik.

RövidenRöviden
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tart hivatalában a horvátországi katonai légi balesetről 2023. június 21-én.
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter sajtótájékoztatót tart hivatalában a horvátországi katonai légi balesetről 2023. június 21-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Csütörtök délután, a helikopter roncsai alatt megtalálták a szerdán, kötelességteljesítés közben Horvátországban lezuhant honvédségi helikopter harmadik kezelőjét is – közölte a Honvédelmi Minisztérium csütörtökön.

A helyszíni vizsgálat még tart a horvát és a magyar hatóságokkal közösen. A területen talált roncsokat, az összes fellelhető darabot összegyűjtik, majd Magyarországra szállítják további elemzésre. A magyar katona földi maradványait – a korábban megtalált két társáéhoz hasonlóan – Splitbe viszik.

A HM beszámolt arról is, hogy a horvátországi helyszínen a Honvéd Vezérkar főnöke személyesen tájékozódott a kutatás folyamatáról és körülményeiről, „legfontosabb célja azonban az volt, hogy találkozzon a helyszínen tartózkodó állománnyal”.

A közlemény szerint Böröndi Gábor altábornagy arról tájékoztatott, hogy a kiképzésen részt vevő teljes állomány a napokban szárazföldi úton hazatér.

Elmondta, hogy a baleset helyszíne rendkívül nehéz terep, ami mind a kutatás-mentés, mind a vizsgálatok folyamatát jelentősen nehezíti. A teljes körű vizsgálat ezért várhatóan hosszabb időt vesz majd igénybe – tette hozzá.

A vezérkari főnök – a HM közleménye szerint – hangsúlyozta: éppen ezért egyelőre nem lehet a sajtóban megjelent találgatásokat megerősíteni, az eset körülményeit a helyszínen dolgozó horvát-magyar szakértői bizottság fogja megállapítani.

A HM úgy folytatta: Böröndi Gábor altábornagy beszámolt arról is, hogy a honvédelmi tárca, valamint a szolnoki alakulat (MH 86. Kiss József-helikopterdandár) minden segítséget megad az elhunyt katonák hozzátartozóinak.

„A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség köszönetet mond a horvát hadseregnek, valamint a társszervezeteknek a kutatás-mentés és a vizsgálat, valamint a támogatás terén nyújtott együttműködő segítségéért” – zárták közleményüket.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a magyar sajtóval.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább chaten, mutasd meg ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Előkerült Orbán Gáspár, miután Csádban, egy oszlop mögött dugdosták

Fidesz: Gyurcsányék háborúba sodornák az országot, elajándékoznák fegyvereinket!

Megválasztották a Fidesz új aláíró-bohócát, ezt mondta Sulyok Tamást első beszédében

Megkérdezték a honvédelmi minisztertől, hogy visszatér-e a sorkatonaság

Magyar rendszámú autó vezetője okozott súlyos balesetet Horvátországban, hárman meghaltak

Itt van Magyar Péter nagy bejelentése