Bűnügy

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Baleset

Tömegbaleset az M7-esen, több kilométeres a torlódás

Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Budapest a sofőrök paradicsoma!

Budapest a sofőrök paradicsoma!

Ezzel a kijelentéssel bizonyára sokan vitatkoznának, hiszen alig akad másik olyan város idehaza, ahol ennyire nehézkes lenne a közlekedés. Ez persze nem Budapest sajátja, minden más nagyváros hasonló gondokkal küzd: a túlnépesedés miatt megnövekedett autók száma hatalmas kihívás elé állít mindenkit, a városvezetést és a sofőröket egyaránt.

Ha ehhez még hozzáadjuk az állandóan zajló rendezvényeket, legyen akár a Forma-1, akár egy futó- vagy bicikliverseny, akkor máris nem olyan idilli az állapot. Természetesen azok, akik hivatásos sofőrként ebben dolgoznak, ez már kevésbé okoz gondot, így nem csoda, ha sok sofőr Budapestre csábul.

Miért jó Budapesten sofőrködni?

Többek között azért, mert itt soha nem kell, hogy munka nélkül maradjon egyetlen sofőr sem. A Budapestállás oldalán Folyamatosan frissülő budapesti sofőr állások egész sora elérhető, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

És éppen ezért kiváló lehetőség minden sofőrnek Budapesten dolgozni, hiszen megannyi pozíció közül válogathatnak. A fővárosban rengeteg cég és vállalkozás működik, amelyeknek a java része fuvarosokat és szállítókat is kénytelen alkalmazni, és akkor még a tömegközlekedés sofőr állásait nem is vettük számba.

Sőt, a többi városhoz képest Budapesten jóval nagyon szükség van a futárokra és a taxisokra is. Több ezer étterem kínálja házhozszállításra a finomságait, illetve a reptér, valamint a multinacionális vállalatok munkavállalói is bőséges munkával látják el a taxisofőröket.

Vagy gondoljunk csak a Budapest határában található áruházegyüttesekre, ahol nap mint nap emberek ezrei fordulnak meg, számtalan esetben házhozszállítás igénylését leadva.

Előbb munkavállaló, aztán magánzó?

Rengeteg olyan álláshirdetés található a Budapestállás oldalán, ahol alkalmazotti státuszba keresnek sofőröket, ami valljuk be, talán a legkényelmesebb opció. Az állandó munka felől nem kell aggódnunk, ahogy a társadalombiztosításunk és az adónk is rendezésre kerül. Persze sok kötöttséggel jár, de ahogy szokták mondani: valamit valamiért.

Ha azonban már ott tartunk, hogy megvetettük a lábunkat, és bele merünk vágni, akkor akár egyéni vállalkozóként is dolgozhatunk. Több olyan cég is akad, aki ilyen formában szervezi ki a fuvarjait.

Persze ahhoz, hogy jól válasszunk, őszintén és alaposan fel kell mérni a lehetőségeinket. Ha friss betelepülők vagyunk, akkor valóban érdemesebb alkalmazotti státuszban kezdeni, hogy nyugodtan megalapozhassuk fővárosi életünket!

Sofőrködni nem egyszerű!

Bár sokan azt hiszik, hogy naponta autót vezetni egyszerű, fontos megjegyezni, hogy nem ennyire rózsás a helyzet. Naponta több órán át vezetni alapból sem könnyű, ám ha ezt még mind megspékeljük a határidők okozta stresszel, a városi közlekedés különlegességeivel és az esetleges műszaki hibákkal, akkor azért látszik, hogy a sofőrök élete sem leányálom.

Ennek ellenére érdemes belevágni, kiváltképp annak, aki szereti a változatosságot!

Kapcsolódó friss hírek