Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Szalai Ádám befejezte labdarúgó pályafutását

Szalai Ádám (k), Szalai Attila (b2) és Sallai Roland (b) a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország – Oroszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. szeptember 6-án.
Szalai Ádám (k), Szalai Attila (b2) és Sallai Roland (b) a labdarúgó Nemzetek Ligája csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország – Oroszország mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. szeptember 6-án. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Bejelentette visszavonulását hétfőn Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya.

A 35 éves csatár, aki tavaly szeptemberben mondta le a szereplést a válogatottban, legutóbb a svájci Basel csapatában játszott.

Szalai Ádám pályafutása számokban:🇩🇪 276 mérkőzésen 54 gól és 26 gólpassz a Bundesligában.🇭🇺 86 mérkőzésen 26 gól és…

Posted by Sportal.hu on Monday, June 19, 2023

„Nagyon büszke vagyok a karrieremre, a Bundesligában kezdtem és ott is akartam befejezni profiként, azaz a legmagasabb szinten. Négy különböző csapatban szerepeltem, kettővel a Bajnokok Ligájában is. Jelenleg a legeredményesebb magyar gólszerző vagyok a német élvonalban”

– összegzett hétfői sajtótájékoztatóján a 35 éves csatár, aki végül a Bundesliga után 2022 februárjában a Baselhez igazolt, s a svájci együttes volt az utolsó klubja. A támadó 276 mérkőzésen lépett pályára a német élvonalban és 54 gólt szerzett.

Szalai kifejtette, eleinte a tavaly nyári befejezést tervezte, amiből idén nyár lett. A döntését átgondoltnak és megfontoltnak nevezte.

Szalai Ádám 2010-ben került a Mainz csapatához, majd szerepelt a Schalke 04, a Hoffenheim és a Hannover együttesében, mielőtt visszatért Mainzba. Utolsó klubja a svájci Basel volt. A magyar válogatottban 86-szor lépett pályára és 26 gólt szerzett, a nemzeti együttessel szerepelt a 2016-os és a 2021-es Európa-bajnokságon, mindkettőn gólt is szerzett.

Kapcsolódó friss hírek