Bűnügy

Most közölték! Holtan találták meg a szentesi nő gyilkosát

Bűnügy

Gyilkosság történt Miskolcon szombat hajnalban

Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Kisteherautókhoz útnyilvántartás? Igen!

Kisteherautókhoz útnyilvántartás? Igen!

Azoknál a vállalkozásoknál, amelyekben 3,5 tonnánál könnyebb súlyú kisteherautók vannak használatban, nem kötelező a menetlevél, amennyiben áruszállításra egyáltalán nem, illetve kizárólag saját áruik fuvarozására alkalmazzák a gépjárművet.

Az útnyilvántartás azonban ilyenkor is hasznos lehet. Lássuk, hogy miért, és hogyan érdemes megvalósítani!

Válasszunk útnyilvántartó programot!

A RoadRecord szoftverével az útnyilvántartás vagy akár a menetlevél is igazán egyszerűen kivitelezhető. S abban az esetben, ha ezt a megoldást választjuk, számos előnyt azonnal magunkénak tudhatunk.

Ilyen többek között az, hogy mind a lízing, mind a dízel ÁFA visszaigényelhető, ami bizony komoly összeget jelenthet. Akár a 100%-os visszaigénylésre is lehetőség adódik, de emellett az autóhoz kapcsolódó kiadásokkal való elszámoláshoz is szükség lehet erre a dokumentumra. Utóbbiak közé tartozhatnak például a karbantartással, szervizeléssel összefüggő költségek.

Az útnyilvántartó program pedig egyszerűvé és gördülékennyé teszi az ezzel együttjáró adminisztrációs feladatokat. A RoadRecord programjának különlegessége, hogy a NAV-ellenőrzéseken is kiállja a próbát az így elkészült útnyilvántartás.

Szigorú szabályoknak kell megfelelni

Az útnyilvántartásnak számos kötelező eleme van, amelyet dokumentálni szükséges. Ilyen az autó típusa és rendszáma például, de emellett számos változó adatnak is a dokumentumba kell kerülnie. Ide tartozik a kilométeróra állása is.

Az utazással kapcsolatban szükséges a kiindulópontot és a célt, a partner adatait, az időpontot feltüntetni, valamint azt is, hogy hány kilométert tettünk meg mindeközben. Az üzemanyaggal összefüggésben meg kell adni a tankolásokkal kapcsolatos információkat is, ideértve az üzemanyag mennyiségét és az árát is.

Ez rengeteg adatot jelent, nem csoda, hogy sokan ódzkodnak attól, hogy nekiveselkedjenek. Az útnyilvántartó programnak köszönhetően azonban akár automatikusan, a háttérben, a mobiltelefonra letöltött applikációban is rögzítésre kerülhetnek az adatok, amiket aztán később a számítógépen keresztül elérhető alkalmazás használatával szerkeszthetünk, véglegesíthetünk, majd ki is nyomtathatunk. Mindez kevesebb, mint 10 percünket veszi igénybe havonta.

Hogyan képes mindenre ez a szoftver?

Számos extra funkció mellett képes kiszámítani automatikusan a megtett kilométerek számát. Itt nem lesznek téves adatok vagy nem stimmelő eredmények, hiszen az emberi hibákat ki tudjuk zárni ezzel. De akár visszamenőlegesen is lehetőségünk van pótolni hiányzó útnyilvántartásunkat, például a Google Helyelőzmények adatait felhasználva.

Mivel az útnyilvántartásra vonatkozóan nemcsak szigorú szabályokra, hanem ellenőrzésekre is számíthatunk, ezért a legnagyobb előny mindenképpen az, hogy a RoadRecord szoftvere automatikusan megvizsgál 70 különböző logikai ütközést, ezzel maximálisan NAV-állóvá téve dokumentumunkat.

Kapcsolódó friss hírek