Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Özönvíz érkezik: másodfokú veszélyjelzést adtak ki több megyére

Özönvíz érkezik: másodfokú veszélyjelzést adtak ki több megyére
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Folytatódik a csapadékos idő, az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint éjszaka és csütörtökön napközben is országszerte alkalmasak lesznek a légköri feltételek zivatarok kialakulásához.

Mint írták, éjszaka és holnap délelőtt kisebb, délután, este nagyobb számban várható zivatar. A zivatarokat felhőszakadás kísérheti, helyenként rövid idő alatt 20-50, kisebb körzetekben akár 50 milliméternél is több csapadék hullhat.

A villámárvíz veszélye holnap az Északi-középhegység térségében a legnagyobb, de felhőszakadás másutt is lehet (legkisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon). Átmeneti szélerősödés, kisméretű jég sem kizárható a zivatarok környezetében, de nem ez lesz a jellemző – olvasható az előrejelzésben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre Pest, Nógrád és Heves megyére másodfokú (narancssárga) figyelmeztetést adott ki a felhőszakadások veszélye miatt. Zivatarveszély miatt pedig az ország teljes területén elsőfokú (citromsárga) figyelmeztetés lesz érvényben.

riasztas

Forrás: met.hu

Pincéket, garázsokat öntött el a víz

Szerdán sok helyen dolgoznak a tűzoltók az esők miatt, főként pincékbe, garázsokba befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget a bejelentők.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt írta, az ország több pontján, különösen Nógrád vármegyében adtak sok munkát a tűzoltóknak az utóbbi órák zivatarjai, felhőszakadásai. A katasztrófavédelemtől főként pincékbe, vízóraaknákba, kazánházakba és udvarokba befolyt víz, valamint kidőlt fák és leszakadt faágak eltávolításához kértek segítséget.

❗️😲Valóságos sárfolyam söpört át Kétyen, még autókat is elsodort a villámárvíz! 😮 Részletek👉 https://www.idokep.hu/hirek/sarfolyam-sodorta-el-az-autokat-tolnaban📷: Fodor Evelin

Posted by Időkép on Tuesday, June 6, 2023

Kedden 138 alkalommal kértek segítséget a katasztrófavédelemtől, az esetek többségében beázott pincékből és épületekből kellett vizet szivattyúzni, de fakidőlésekhez is riasztották a tűzoltókat.

Felhívták a figyelmet, hogy ha a meteorológiai szolgálat felhőszakadás, heves zivatar miatt ad ki riasztást, érdemes a pincéket áramtalanítani, illetve fentebbi emeletekre vinni azokat a tárgyakat, amelyekben a víz kárt tehet.

Durva, ami közelít, több megyére veszélyjelzést adtak ki

Most közölte a meteorológia: nem mindennapi, ami történik

A hegyekben már havazik

Kiadták a riasztást: heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

118 éve nem volt ilyen meleg Magyarországon, mint tegnap; megdőltek a rekordok