Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Meglőttek a rendőrök egy férfit Nógrádban

Meglőttek a rendőrök egy férfit Nógrádban
Fotó: police.hu

Meglőttek egy férfit, aki fegyverrel fogadta az intézkedő rendőröket Becskén – közölte a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán. Buda Gábor alezredes ismertette:

a főkapitányságra kedd délután érkezett bejelentés arról, hogy Becskén, egy ott lakó 58 éves férfi bántalmazott egy idős embert, aki megsérült.

A balassagyarmati rendőrök a kocsma előtt találták meg a testi sértés elkövetésével gyanúsítható férfit, aki láttukra két maroklőfegyvernek látszó tárgyat vett elő, majd azzal fenyegette meg a járőröket, hogy lelövi őket.

A járőrök többször is felszólították, hogy dobja el a fegyvereket, de a felindult férfi ennek nem tett eleget. Ekkor az egyik rendőr szolgálati fegyverével figyelmeztető lövést adott le, amire a férfi az egyik fegyvert eldobta, a másikat viszont a járőrök felé emelte. Az egyik rendőr célzott lövést adott le rá, amely a csípőjén megsebesítette.

A súlyos, ám nem életveszélyes sérülést szenvedő támadót a járőrök megbilincselték, majd a mentők kórházba szállították.

A parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőri intézkedés, valamint a kényszerítő eszközök alkalmazása – így a lőfegyverhasználat is – jogszerű, szakszerű és arányos volt. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség folytat eljárást.

Kapcsolódó friss hírek

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték

KSH: 605 400 forint volt a bruttó átlagkereset februárban

Orbán Viktor bemondta, hogy mindenkinek lesz szakmája és tisztességes fizetése

Megvertek egy rendőrt Nyírábrányban