Gazdaság

Ukrajna levette az OTP-t a háborút támogatók listájáról, ezt üzente válaszul a magyar külügy

Belföld

Mi történt? Pintér Sándor azonnali hatállyal, indoklás nélkül fontos vezetőket rugdosott ki szombaton

Baleset

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

Lehullt a lepel a Corvin áruház felújított homlokzatáról, augusztus végén Corvin Palace néven nyílik újra

RövidenRöviden
Az eredeti állapotban helyreállított homlokzatú, felújított budapesti Corvin Áruház leleplezése 2023. június 6-án. Az épületben augusztus végén nyílik meg a Corvin Palace.
Az eredeti állapotban helyreállított homlokzatú, felújított budapesti Corvin Áruház leleplezése 2023. június 6-án. Az épületben augusztus végén nyílik meg a Corvin Palace. Fotó: Facebook/Józsefváros Újság

Corvin Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló kedden ünnepélyes keretek között került le az épületről.

A legenda újra él – a Corvin 67 éve nem látott régi homlokzata megújulva mutatja meg grandiózus szépségét. Köszönöm a…

Posted by Pikó András polgármester on Tuesday, June 6, 2023

Az 1926-ban átadott áruház régi-új homlokzatának bemutatása után a tulajdonos és üzemeltető Corvin Áruház Kft. egyik tulajdonosa, Balogh Viktor újságíróknak elmondta: az épület felújítása összesen mintegy 8 milliárd forintba kerül, amit saját forrásból, illetve a Raiffeisen Bank finanszírozásával valósítanak meg. A homlokzat helyreállítására körülbelül 1 milliárd forintot fordítottak.

Az épületben a közösségi terek mellett üzletek és irodák lesznek, az üzletek nagyobb része már bérbe van adva, az irodák többségéről még folynak a tárgyalások. A 16 ezer négyzetméternyi terület nagyjából fele lesz üzlet, a másik fele iroda.

A homlokzat ünnepélyes felfedése előtt Pikó András, a főváros VIII. kerületének polgármestere megköszönte a Corvin Palace tulajdonosainak és csapatának az értékmentő és értékteremtő munkát. Kiemelte, hogy az áruház jól illeszkedik majd a megújult Somogyi Béla utcához, a Blaha Lujza térhez, illetve a Palotanegyedhez, segít otthonossá tenni a várost.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere úgy fogalmazott: a Blaha Lujza tér ellen „történelmi bűnöket” követtek el korábban, ezek közé sorolta az egykor itt álló Nemzeti Színház lebontását, „autópályányi” forgalom bevezetését a belvárosba és a Corvin áruház eredeti külsejének eltakarását alumínium homlokzattal.

A főpolgármester szimbolikusnak nevezte a városi traumák közös feldolgozását, ezek között említve, hogy a budapestiek visszakapják az áruház eredeti homlokzatát. A főpolgármester hangsúlyozta: a progresszív politika a sokszínűségben hisz, ami a múlt értékeinek felismerésével és újraépítésével őrizhető meg.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

Megszólalt a kutyapártos nő megvesztegetésével lebukott fideszes: elképesztő mesével állt elő

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Felmérték, hogy Karácsony Gergely győzne-e most egy főpolgármester-választáson

Összeütközött két autó Budapesten, 23 szír bevándorló került elő

Karácsony: megvédtük Budapestet a kormánytól