Bulvár

47 évesen elhunyt a magyar testépítés legendás alakja

Bűnügy

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Baleset

Kiderült, mi okozhatta a délelőtti vonatbalesetet Adácsnál

Kést rántott egy fideszes nő a tüntetők között Orbán Viktor születésnapi miséje után

A rendőrség szerint nem történt semmi komoly, csak egy kis rongálás.

Részlet a Gulyáságyú Média videójából.
Részlet a Gulyáságyú Média videójából.

Rongálás miatt indult eljárás az ellen az öregasszony ellen, aki még a múlt héten, Orbán Viktor születésnapi miséje után a templomból kijövet késsel esett neki az ellenzéki tüntetők molinójának.

Május 31-én a kormányfő hatvanadik születésnapja alkalmából tartottak szokásos „hálaadó szentmisét” Orbán Viktorért a Március 15. téren található Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban. Egy ellenzéki aktivista transzparenst feszített ki az Erzsébet hídra, amire a templom kapujából kilépve pont rá lehet látni. A molinón az szerepelt:

„Istenünk, ments meg minket az orbáni bűnbandától!”

A Gulyáságyú Média cikke szerint többen beszóltak, sőt bemutattak a férfinak, ám ennél komolyabb atrocitás egészen addig nem történt, míg egyszer csak egy idős nő bicskát rántott, és azzal vágta el az ellentüntető molinóját rögzítő madzagot (a videón 6:26-tól a jelenet):

A tüntető állítólag elmondta, hogy megkérdezte a kést rántó fideszes nőt, hogy ha nem a molinójára, hanem a pólójára lenne írva a fent idézett felirat, akkor meg oda szúrna-e. Amire azt a választ kapta, hogy

„igen, azt kellene, bele kellene szúrni a kést”.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a meglehetősen konkrét állítás kapcsán ennek ellenére azt közölte, „a rendelkezésre álló adatok szerint fenyegetés nem történt, erre utaló kijelentést a bejelentő sem tett”. Az V. Kerületi Rendőrkapitányság így csupán rongálás miatt indított szabálysértési eljárást a 82 éves fideszes terroristával szemben.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!