Baleset

Traktorral felborult és meghalt egy férfi Baranyában

Bűnügy

Beteg állatok: homokot, kavicsot tömtek egy kisfiú szájába Borsodban, életveszélyes állapotba került

Időjárás

Hidegfront érkezik szombaton, látszik már a lehűlés

Metrófesztivált szerveznek az M3-as metró megújult állomásain

Koncertekkel, kiállításokkal, játszótérrel ünneplik, hogy öt év alatt végre sikerült felújítani a metrót.

RövidenRöviden
Metrófesztivált szerveznek az M3-as metró megújult állomásain

Föld alatti fesztivált rendeznek annak megünneplésére, hogy újra jár az M3-as metró:

június 15-én és 16-án a felújított állomásokon koncertekkel, színházi produkciókkal, kiállítással, stand-up comedyvel, aluljáró-játszótérrel is várják a budapestieket és a fővárosba látogatókat.

https://www.youtube.com/watch?v=brcLD5ahZVE

Öt év felújítás után május 22-től újra a teljes vonalon közlekedik a budapesti kék, azaz az M3-as metró, véget ért az állomások, szerelvények és pályák felújítása. Az idén 150. születésnapját ünneplő főváros méltó módon zárja le ezt az átszállásokkal, pótlóbuszokkal, mozgólépcsőzéssel és várakozással túlterhelt öt évet – emeli ki a Budapest Brand Nonprofit Zrt. hétfői közleménye.

Mint írják, a sok kényelmetlenségnek Budapest Főváros Önkormányzata megbízásából, a Budapest Brand és a BKV szervezésében egy föld alatti fesztivál tesz pontot a végére.

A program szerint a Nagyvárad téri megállóban a NEO és a Jazzbois zenekar, Galactic Jackson, a Stinky Bugs, Lelle és Quixotic várja az utasokat, míg a Corvin-negyednél a Metroast metrókibeszélő közvígjáték és a Stand-up Budapest műsora látható. A Kálvin téren aluljáró-játszótér és gyorscsúszda, a Deák Ferenc téren a RadioCafé élő rádióműsora és a Nem Adom Fel Alapítvány kávézója várja az odaérkezőket.

Az Arany János utcánál független színházak előadása, a színpadon a Momentán Társulat és a Baltazár Színház produkciója látható. A Nyugati pályaudvarnál a Soharóza kórus és a Budapest Ballet Grand Prix műsora látható, valamint Barabás Lőrinc lép fel.

A Lehel téren metrótörténeti kiállítás és bárzongoristák várják az arra járókat.

A közleményben Faix Csabát, a Budapest Brand nZrt. vezetőjét idézik, aki hangsúlyozta:

„Szertartásszerű és vontatott beszédek helyett egy méltó és rendhagyó nyitórendezvényt álmodtunk meg a budapestieknek, hiszen a felújítás öt éve alatt tanúsított türelmükkel rászolgáltak egy-két különlegességre”.

A közleményben kiemelik, hogy a Metrófesztivált a BKV-vel szoros együttműködésben szervezik, hogy a szórakoztató és olykor meglepő programok semmiképpen se jelentsenek kényelmetlenséget a munkába, iskolába vagy már hazafelé igyekvő utasoknak.

A rendezvényről további információk az esemény Facebook-oldalán találhatók meg. A Budapest városegyesítése 150. évfordulójára szervezett Budapest150 emlékév programjai a 150.budapest.hu oldalon érhetők el.

Ezek is érdekelhetnek

Karácsony: megvédtük Budapestet a kormánytól

MÁV: hétfőtől több pótlóbusz segíti az utazást a győri vasútvonal felújítása idején

Érkezik a Showder Klub új évada, már megvan a dátum

Felmérték, hogy Karácsony Gergely győzne-e most egy főpolgármester-választáson

Összeütközött két autó Budapesten, 23 szír bevándorló került elő

Megszólalt a kutyapártos nő megvesztegetésével lebukott fideszes: elképesztő mesével állt elő