Baleset

Holtan esett össze egy 12 éves diák Tiszadadán, az iskolában

Közlekedés

Megszólalt a MÁV, miután az osztrákok levágták a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról

Kultúra

Tömeges kirúgás kezdődött a Petőfi Rádiónál, a zenei szerkesztő is ment a levesbe

Videón, ahogy Orbán megpróbált kezet csókolni a moldovai elnöknek, de lepattintották

RövidenRöviden
Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Maia Sandu moldovai elnök (j) az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának kezdetén a bulboacai Mimi-kastélyban 2023. június 1-jén.
Orbán Viktor miniszterelnököt (b) fogadja Maia Sandu moldovai elnök (j) az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozójának kezdetén a bulboacai Mimi-kastélyban 2023. június 1-jén. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Rendesen megszégyenült Orbán Viktor tegnap Moldovában: a felcsúti tenyészcsődör módjára nekiinduló, de inkább egy teleszart búvárruhára emlékeztető magyar kormányfő ezúttal a moldovai elnökhöz menetelt a vörös szőnyegen, hogy mániákus kézcsókját Maia Sandunak is átadja, ő azonban az utolsó pillanatban elrántotta a kezét:

🇪🇺🇲🇩🇭🇺 Premierul Ungariei Orbán Viktor a avut intenția ca să-i pupe mâna președintelui nostru, Maia Sandu. Frumos gest.

Posted by Radar Politic on Thursday, June 1, 2023

Az Európai Politikai Közösség találkozóját tartották csütörtökön a Moldovai Köztársaságban, ahol az EU 27 tagállamának vezetőihez csatlakoztak az uniót körülvevő országok állam- és kormányfői is. Ezt a csúcstalálkozót nyitotta meg a moldovai elnök, aki elmondta, reményei szerint a mostani megbeszéléssel újabb lépést tesznek a kontinens békéje felé.

Sajtóbeszámolók szerint Zelenszkij, Macron vagy Klaus Iohannis román elnök megelégedett azzal, hogy kezet fog a házigazdával, Orbán Viktor azonban innen is kilógva megpróbált kezet csókolni. Nem jött össze.

A videó tanúsága szerint Orbán ezután bemutatta az ilyenkor szokásos kontrollálatlan kényszermozgásait – vagyis jól megigazgatta a nyakkendőjét, zakóját – végül pedig még mintha motyogott is volna valamit zavarodottságában.

Ezek is érdekelhetnek

Orbán Viktor elutazott

MÁV: hétfőtől több pótlóbusz segíti az utazást a győri vasútvonal felújítása idején

Orbán Viktor is gratulált a „kisújszállási asszonyságnak”

Orbán: „Az idősek számíthatnak ránk!” – Nyugdíjasok: „Ez egy vicc”

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta a boszniai szerb elnököt