Bűnügy

Dolgozik a NER? Megzsarolt egy cégvezetőt két férfi „magas szintű kapcsolataikra” hivatkozva

Gazdaság

Svájcba menekítette vagyona egy részét a Spar Orbánék elől – itt a kormány válasza

Bűnügy

Újságírókat akart simogatni K. Endre idegen akcentussal beszélő „testőre”

30 fokkal támad a jövő hét – mutatjuk a friss időjárás előrejelzést

Elszórtan lehet csak zápor, zivatar.

RövidenRöviden
Gyerekek a szökőkútnál hűsítik magukat a hőségben a debreceni Vigadó téren.
Gyerekek a szökőkútnál hűsítik magukat a hőségben a debreceni Vigadó téren. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A jövő héten is kora nyárias idő várható sok napsütéssel, gomolyfelhőkkel és 25 Celsius-fok körüli maximumokkal. Kedden többfelé, a hét többi napján elszórtan lehet zápor, zivatar – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pünkösdhétfőn sok napsütésre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel. Elszórtan lehet zápor, zivatar, a legkevésbé az Északi-középhegységben várható csapadék. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak záporok, zivatarok környezetében erősödhet meg a szél. A csúcshőmérséklet 23 és 29 fok között alakul.

Kedden erőteljesebb gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhőzet mellett általában többórás napsütésre kell számítani, de több helyen előfordulhat záporeső, zivatar. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északkeleti szél. A hajnali 7-15 fokról 23 és 29 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható, főleg az ország délkeleti felén fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar. Az északi, északkeleti, majd keleti szél sokfelé megélénkül, zivatarban megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul.

Csütörtökön a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés valószínű, elszórtan lehet zápor, zivatar. A légmozgás többnyire mérsékelt lesz, a minimum-hőmérséklet 8-15, a maximum 25 és 30 fok között valószínű.

Pénteken a gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható, szórványosan kialakulhatnak záporok, zivatarok. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csupán zivatarban lehet szélerősödés. Hajnalban 9-16, délután 25-30 fok valószínű.

Szombaton gomolyfelhős, napos időre van kilátás, helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. Általában mérsékelt marad a légmozgás, hajnalban 9-16, a délutáni órákban 22-28 fok valószínű.

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő valószínű, helyenként záporral, zivatarral. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik az északi, északkeleti szél. A hajnali 5-14 fokról 22 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Ez is érdekelhet

Most közölték: nagy területen várható fagy kedden és szerdán hajnalban

Lehűléssel indul a jövő hét, de már látszik a fordulat

Jön a fagy, a jövő héten mínusz 6 fok is lehet

Berobban a jó idő a hosszú hétvégén

Esősen indul a jövő hét, több megyére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat

Nagy fordulat érkezik: 20 fokkal robban be ismét a tavasz