Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Meghalt Orbán Viktor tanácsadója

Tellér Gyula miniszterelnöki megbízott 88 éves volt.

Orbán Viktor miniszterelnök a Türk Tanács ülésén vesz részt a járványhelyzetre való tekintettel online, videokonferencia formájában Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. március 31-én.
Orbán Viktor miniszterelnök a Türk Tanács ülésén vesz részt a járványhelyzetre való tekintettel online, videokonferencia formájában Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. március 31-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

88 éves korában elhunyt Tellér Gyula Széchenyi-díjas szociológus, műfordító, politikus, Orbán Viktor régi tanácsadója – írja a 444.hu.

Tellér az utóbbi időszakban miniszteri megbízottként „a kormánypolitika társadalomelméleti hátterével, illetve a hazai és nemzetközi politikai folyamatok történeti és aktuálpolitikai vetületével kapcsolatos kérdéskörökben” végzett szaktanácsadást.

Elment a mesterünk és a barátunk. Két dolgot hagyott örökül: legyetek bátrak és hűségesek! Úgy legyen. Isten veled, Gyula bátyám!

Posted by Orbán Viktor on Thursday, May 25, 2023

A 444.hu megjegyzi, Tellér Gyula tanulmánya szolgáltatta az ideológiai hátteret Orbán 2014-es tusnádfürdői beszédéhez, amelyben a miniszterelnök arról értekezett, hogy vége van Magyarországon a liberális demokráciának.

Felidézik, Tellér 1990-1994 között SZDSZ-es parlamenti képviselő volt, majd a Fideszhez sodródott, 2006-2010 között az Orbán-párt színeiben volt országgyűlési képviselő. A Wikipedia szerint a Tellér Gyula a 2010-es választáson már nem indult, ez év óta volt a miniszterelnök tanácsadója.

Tellér haláláról Orbán Viktor is megemlékezett a Facebook-oldalán.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten