Külföld

Friss hírek érkeztek Fico állapotáról, ezt lehet tudni csütörtök délben

Bűnügy

Itt a közeli videó Robert Fico lelövéséről

Belföld

A Rábában találták meg Szentgotthárd fideszes alpolgármesterének holttestét

Számoljunk le a tévhitekkel!

Számoljunk le a tévhitekkel!

Nagyon sokan gondolják még a mai napig azt, hogy csakis az irodai vagy szellemi munkát végzőknek szólnak az internetes állásportálok hirdetései. Ennél nagyobbat azonban nem is lehetne tévedni, hiszen számtalan szakmunkásoknak szóló hirdetést lehet találni ezeken az oldalakon.

Ami nem is olyan meglepő, hiszen óriási a kereslet a kétkezi munkások után, a vállalatok szinte szó szerint lasszóval kénytelenek fogni a jó szakembereket! Éppen ezért mai írásunkban a munkaerőpiac ezen szegmensét vesszük egy picit górcső alá.

Milyen munkaköröket találhatunk?

Meglepően változatos a kínálat, így ha úgy határozunk, hogy félretéve minden meggyőződést adunk egy esélyt a https://tatabanyaallas.hu/allasok/szakmunka oldalnak, akkor bizony látni fogjuk, hogy az építőipartól kezdve az élelmiszeriparon át egészen a szépségiparig minden olyan szakma képviselteti magát, ahol fizikai munkát kell végezni.

Így akár fodrászként, akár villanyszerelőként, akár pékként vagy festőként szeretnénk elhelyezkedni, nekünk is jár az a lehetőség, hogy az otthonunk kényelméből két kattintással jelentkezzünk egy-egy szimpatikus álláshirdetésre.

Ha esetleg attól ódzkodnánk, hogy hogyan állítsunk össze egy önéletrajzot, akkor a jó hír, hogy a TatabányaÁllás.hu portálja ezt a terhet is leveszi a vállunkról.

Ha ugyanis beírjuk a szakképesítésünk adatait, valamint a munkatapasztalatainkat, akkor egy kattintással tudunk magunknak egy teljesen vállalható önéletrajzot létrehozni. Így aztán akkor sem kell aggódni, ha nem vagyunk nagy számítógépes guruk, anélkül is menni fog a portál használata.

Tapasztalat szükséges?

Jogosan merül fel a kérdés, és bár egységes válasz nem létezik, akadnak olyan hirdetések, ahol betanított munkásokat keresnek. Vagyis itt nem kell semmilyen végzettség, a kezdeti időszakban fogjuk tudni majd elsajátítani a munkakör egyes feladatait.

Éppen ezért még akkor is tudunk magunknak állást szerezni, ha esetleg nincs semmilyen szakmánk.

Azt viszont fontos leszögezni, hogy még itt sem lehet, vagyis inkább nem érdemes olyan pozícióra jelentkezni, ahol nem tudjuk teljesíteni a felvételi követelményeket. Ezzel együtt persze van néhány olyan munkáltató, aki megkötésként írja az x év tapasztalatot, míg mások akár pályakezdőket is szívesen foglalkoztatnak. Éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy a jelentkezés beküldése előtt alaposan olvassuk át a hirdetések szövegét!

Kereshetünk országosan is!

Ha olyan élethelyzetben vagyunk, hogy simán el tudunk költözni az ország egyik feléből a másikba egy-egy kedvező állásajánlat miatt, akkor szintén érdemes a TatabányaÁllás.hu oldalon regisztrálni, ugyanis országos lefedettséggel rendelkezik. Így egy helyen láthatjuk az ország összes olyan hirdetését, ami számunkra érdekes lehet.

Ahogy láthatjuk, nem csupán a szellemi munkát végzőknek kedvez a fentebb említett álláshirdetési portál, ezért mindenképpen érdemes nyomon követni, ha állást keresünk most, vagy esetleg valamikor a jövőben szeretnénk ezt tenni.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!