Baleset

Nagy baleset az M1-esen Budaörsnél, több kilométeres a torlódás

Bulvár

Gálvölgyi János rosszul lett az előadás előtt, nem tudott színpadra állni

Külföld

Merénylet Robert Fico ellen: megszólalt Orbán Viktor

Meggyőző önéletrajz egy vízvezeték-szerelői állásra

Meggyőző önéletrajz egy vízvezeték-szerelői állásra

Mivel soha nem lesz olyan, hogy egy cső vagy egy csap ne romolna el, ezért a megbízható vízvezeték-szerelőkre mindig van kereslet. Arról nem is beszélve, hogy az építkezések is nagyon sok munkát adnak.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a Mezőkövesdállás https://mezokovesdallas.hu/allasok/betanitott-fizikai-munka aloldalán szereplő hirdetésekre beküldött önéletrajzunk megfelelő összeállításának ne kellene elegendő figyelmet szentelni.

Melyik a legjobb formátum?

Ha az eddigi életutunk stabil, kitérőktől mentes volt, és a szakmai fejlődésünk töretlen, akkor a hagyományos kronologikus önéletrajz lesz a legjobb választás, mivel ez a végzettségeket és a korábbi munkahelyeket a jelenből kiindulva mutatja be visszafelé. De egyébként ez a formátum azért is előnyös, mivel így a leendő munkáltatók a legutóbbi tapasztalatokat és képesítéseket látják, és ez az, ami leginkább érdekli őket.

Abban az esetben viszont, ha még nincsen sok szakmai tapasztalatunk, vagy egyes munkaviszonyaink között hosszabb kihagyások voltak, akkor a funkcionális önéletrajz lesz számunkra a nyerő. Ez ugyanis kiemeli a piacképes készségeinket, ami hatékonyan ellensúlyozza majd a tapasztalat hiányát vagy a megszakított karriert.

Hogyan mutassuk be a szakmai tapasztalatunkat?

Ahhoz, hogy el tudjuk adni magunkat a HR-eseknek, először az önéletrajz összefoglalójában kell demonstrálnunk a tudásunkat. Írjuk le konkrétumokkal, hogy mit tudunk a vízvezeték-szerelésről, és a hozzá szükséges eszközökről, hiszen ez mind a kompetenciánk mélységét mutatja majd!

Íme, egy nagyszerű példa rá: “Több, mint 20 év szakmai tapasztalattal rendelkező vízvezeték-szerelő, aki a munkája során a legmagasabb minőségre törekszik, most új kihívást keres. A szakértelmem természetesen magába foglalja a biztonsági előírásoknak, valamint az épületkiviteli szabályoknak való megfelelést is.”

De a hozzáértésünket a tapasztalat részben leírtakkal is bebizonyíthatjuk. Írjuk össze a korábbi munkáinkat, akár azokat is, amelyek nem feltétlenül tartoznak ennek a pozíciónak a feladatai közé, de közel állt hozzá! Ezeket pedig próbáljuk számszerűsített eredményekkel alátámasztani.

Tegyük figyelemfelkeltővé a tanulmányainkról szóló részt!

A tanulmányokról szóló szekció szintén nagy jelentőséggel bír egy vízvezetékszerelő önéletrajzában. Ezért fontos, hogy megemlítsük minden olyan iskola nevét, ahol tanultunk, és azt, hogy mettől meddig jártunk az adott intézménybe. Továbbá azt is érdemes feltüntetni, hogy az adott képzésen miről tanultunk.

Íme egy példa erre! Focus Oktató Központ, Budapest (2022 szeptember – 2022 december) 500 tanóra sikeres teljesítése a csőkötések kivitelezésével, a csövek rögzítésének szerelésével, és a vízfogyasztó- illetve szennyvízkibocsátó szerelvények bekötésével kapcsolatban 150 gyakorlati óra teljesítése a hibajavítás területén.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!