Berobban a jó idő, szombattól már 28 fok is lehet – mutatjuk a friss időjárás előrejelzést

Kisgyerek egy szökőkútnál az egri Dobó István téren 2019. június 26-án.
Kisgyerek egy szökőkútnál az egri Dobó István téren 2019. június 26-án. Fotó: MTI/Komka Péter

Néhol még előfordulhat zápor, zivatar a hétvégén, de általában napos idő lesz, gomolyfelhőkkel: a hőmérséklet emelkedik, vasárnap délutánra 23 és 28 Celsius-fok közé melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken reggel még a Dunántúl nyugati részén eshet, így ott felhősebben indul a nap, majd ott is csökken a felhőzet, és mindenütt napos idő várható a gomolyfelhő-képződés mellett. Napközben már csak helyenként fordulhat elő zápor, a keleti határ közelében esetleg zivatar. A légmozgás mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 24 fok között alakul, a nyugati területeken lesznek alacsonyabbak az értékek.

Szombaton általában napos időre kell számítani gomolyfelhőkkel, nyugaton fátyolfelhők is lesznek. Néhol előfordulhat zápor, zivatar, nagyobb eséllyel a nyugati megyékben. A keleti, északkeleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 8 és 14, délután 23 és 28 fok között valószínű.

Vasárnap általában napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel, néhol záporral, zivatarral. A keleti, északkeleti szél néha megélénkül. A hajnali 9, 15 fokról délutánra 23 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.

Ezek is érdekelhetnek