Lezuhant egy munkás egy balatonfüredi építkezésen, 20 éves „építési vállalkozót” hallgattak ki gyanúsítottként

A széttört állvány a rendőrség fotóján.
A széttört állvány a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt hallgatták ki az építési vállalkozót és az építésvezetőt a balatonfüredi építkezésen megsérült munkás ügyében – közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden a rendőrség honlapján.

Felidézték: szombat délelőtt érkezett állampolgári bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy balatonfüredi építkezésen egy ember leesett az állványról munkavégzés közben.

Mint kiderült, az alkalmazott – létra hiányában – az állványzaton mászott fel, ahonnan leesett, miközben egy szerkezeti tartóelem is eltörött. A férfi súlyos sérülést szenvedett.

A nyomozás során beszerezett szakértői vélemény szerint az ügyben több ember mulasztása is megállapítható volt.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 20 éves építési egyéni vállalkozót és a 45 éves építésvezetőt. A vállalkozó nem ellenőrizte a munkaállvány biztonságos kialakítását és nem biztosított a munkavállalóinak biztonságos feljutást, az építésvezető pedig nem ellenőrizte a munkaterületen a biztonságos munkavégzést és a munkavédelmi felszerelések használatát, a munkavédelmi előírások betartását.

Ezek is érdekelhetnek