Kiadós mennyiségű eső érkezik, viharos szelet, jégverést is hozhat – friss részletek

Szerdán az ország középső és keleti tájain várható zivatartevékenység.

Személyautók haladnak a heves zápor után esővízzel borított győri Mónus Illés utcában 2020. augusztus 17-én.
Személyautók haladnak a heves zápor után esővízzel borított győri Mónus Illés utcában 2020. augusztus 17-én. Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Egy tőlünk délre örvénylő mediterrán ciklon hidegfronti szakasza éri el hazánkat a mai nap hátralévő részében, melynek hatására egyre többfelé labilizálódik a légkör.

Az Időkép előrejelzése szerint a Horvátország felől érkező zivatarok rendszerbe szerveződve vonulhatnak észak-északkelet felé. Főként a Dunántúl és az ország közepe kaphat belőlük, de estétől keleten is kialakulhat egy-egy vihar. Budapestet várhatóan az esti órákban érik el a zivatarok.

A várható viharok miatt nincs most olyan pontja az országnak, ahol ne lenne érvényben figyelmeztetés, melynek szintje helyenként másodfokú. A meteorológusok szerint

a hevesebb zivatarokhoz akár 80 km/órást meghaladó széllökések is társulhatnak, valamint felhőszakadás, nagyobb jégszemek is kísérhetik őket.

Az Időkép azt írta, szerdán az ország középső és keleti tájain várható zivatartevékenység, de hevesebb eseményekre is számítani kell.

Ezek is érdekelhetnek