Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Özönvízre, jégesőre figyelmeztetnek, több megyére kiadták a veszélyjelzést – friss részletek

Gyalogosok futnak át az úttesten az esőben Budapesten, az Állatkerti sétányon 2017. augusztus 6-án.
Fotó: MTI/Kallos Bea

Pénteken is elkél az esőkabát és a gumicsizma: az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint az összefüggő felhőzet nagyobb eséllyel a déli, délnyugati megyékben gomolyossá válik, a csapadékzóna gyengül, mögötte viszont

több hullámban érkeznek, illetve alakulnak ki záporos, zivataros csapadékgócok.

A meteorológusok szerint péntek délig a Bakony térségében illetve az ország középső sávjában helyenként 20-25 mm körüli csapadék is összegyűlhet. A várható esőmennyiség és a zivatarok miatt több megyére is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Mint írták, napközben a Dunántúl déli, délnyugati területen lesznek kedvezőbbek a feltételek zivatartevékenységhez. A zivatarokat szélerősödés, apró szemű jég, és intenzív csapadékhullás kísérheti (általában 20-25 mm körül, lokálisan ennél nagyobb mennyiség is hirtelen lezúdulhat).

Legkisebb eséllyel és legkésőbb az északkeleti tájakon várható csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12 és 17 fok között alakul, de a déli, délnyugati tájakon ennél kissé melegebb is lehet. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

A péntek esti órákban erősen felhős vagy borult égre, és elszórtan záporokra lehet számítani. A délkeleti szelet egyre kevesebb helyen kísérik élénk széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

A hétvége sem lesz felhőtlen

Szombaton napközben délnyugat felől szakadozik, csökken, illetve gomolyosodik a felhőzet. Emellett délutántól délnyugat felől magasszintű felhőzet érkezik. Elszórtan előfordulhat eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. A keleti, délkeleti szél élénk lesz. Délután 13, 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az északkeleti tájakon kezdetben még vékony lehet a felhőtakaró, ott szűrt napsütés is valószínű. Délnyugat, nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is lehet. Estefelé délnyugat felől csökken a felhőzet, és szűnik a csapadék. A délkeleti, keleti szél élénk, időnként erős lesz. A hőmérséklet hajnalban többnyire 7, 12, délután 13, 22 fok között valószínű.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten