Bűnügy

Rétközberencsi gyilkosság: rettenetes részletek derültek ki a 17 éves Tamás haláláról, megszólalt a család

Bűnügy

Itt a közeli videó Robert Fico lelövéséről

Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Miért érdemes használni az online állásközvetítő oldalakat?

Miért érdemes használni az online állásközvetítő oldalakat?

Sokan sokféle okból kifolyólag döntünk úgy, hogy munkahelyet váltunk, lehet az például költözés vagy hogy valamiért nem érezzük jól magunkat az adott helyen, valami mással szeretnénk foglalkozni, vagy többet szeretnénk keresni.

Bárhogy is legyen, az első és egyik legfontosabb lépés az, hogy ellátogassunk egy olyan állásközvetítő oldalra, mint amilyen a SzekesfehervarAllas. Amennyiben így teszünk, akkor nagymértékben megkönnyítjük a dolgunkat, és sokkal hamarabb találhatunk új munkahelyet, mint azt álmodni mertük volna.

Milyen előnyei vannak az ilyen oldalaknak? Miért éri meg használni őket, amikor állást szeretnénk váltani? Ebben az írásunkban választ adunk ezekre a kérdésekre, hogy segítsük azokat, akik épp az állásváltás küszöbén állnak.

Kategóriák szerint tudunk keresni az állások között

Az egyik legnagyobb előnye az online állásportáloknak – például a Facebook csoportokkal szemben -, hogy tematikusan, kategóriák szerint tudunk keresni. Ez pedig óriási segítség, hiszen nem kell végigböngésznünk az összes hirdetést, ezzel hosszú perceket, sőt akár órákat is az álláskereséssel töltve.

Helyette be tudjuk pipálni, ki tudjuk választani, hogy mely szakterületeken lévő pozíciók érdekelnek minket, sőt akár városokra is rá tudunk szűrni. Ez esetben a rendszer az adott helyen lévő hirdetéseket listázza ki számunkra.

Elsőként értesülhetünk az új álláshirdetésekről

A legtöbb állásközvetítő oldalon van lehetőség a hírlevél-feliratkozásra, amivel mindenképp érdemes élni még akkor is, ha az első alkalommal is találtunk jónak ígérkező hirdetéseket. Nem tudhatjuk ugyanis, hogy pozitív választ kapunk-e a hirdető cégtől, és rögtön megtaláljuk-e álmaink állását.

Ha ugyanis nem, akkor jól jönnek a rendszeresen – naponta, hetente vagy kéthetente – érkező e-mailek, amikben láthatjuk, hogy milyen új hirdetések kerültek fel az oldalra. Ezáltal mindig naprakészek lehetünk, és a jelentkezésünket időben tudjuk elküldeni.

Akár a weblap Facebook oldalát is bekövethetjük, amit azért érdemes megtenni, mert ott is folyamatosan megosztásra kerülnek a friss hirdetések. Így tehát biztosan nem maradunk le azokról a nyitott pozíciókról, amik érdekesek lehetnek számunkra.

Bárhol, bármikor van lehetőségünk állást keresni

Nem számít, hogy helyileg éppen hol vagyunk, otthon, a munkahelyünkön vagy úton a kettő között, ha kéznél van az okostelefonunk vagy a laptopunk, akkor bárhol, bármikor lehetőségünk van arra, hogy megnézzük az aktuális álláslehetőségeket. Az állásközvetítő portálok nélkül nem élvezhetnénk ezt a fajta rugalmasságot és kényelmet.

Látható, hogy az állásközvetítő oldalak használata számos előnnyel jár, aminek köszönhetően sokkal egyszerűbbé, gyorsabbá, és nem utolsósorban kényelmesebbé válik az álláskeresés folyamata. Amennyiben minél hamarabb szeretnénk új munkahelyet találni magunknak, mindenképp megéri használni őket még akár regisztráció nélkül is.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!