Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Több mint két kiló kokaint és egy kilogramm marihuánát találtak egy drogkereskedő bandánál

RövidenRöviden
Rendőrök elfogják a drogkerekedéssel gyanúsított banda tagját az M1-es autópálya pihenőjén, a Győr-Moson-Sopron vármegyei Lébénynél 2023. május 6-án. Kilenc ember ellen indult eljárás az utóbbi hónapok egyik legnagyobb kábítószerfogása kapcsán: több mint két kilogrammnyi kokaint és egy kilogrammnyi marihuánát találtak egy drogterjesztő bandánál. A kokainszállítmányból megközelítőleg 5 ezer adagot lehetett volna hígítva tovább adni, és körülbelül 125 milliós bevétel könyvelhetett volna el a banda.
Rendőrök elfogják a drogkerekedéssel gyanúsított banda tagját az M1-es autópálya pihenőjén, a Győr-Moson-Sopron vármegyei Lébénynél 2023. május 6-án. Kilenc ember ellen indult eljárás az utóbbi hónapok egyik legnagyobb kábítószerfogása kapcsán: több mint két kilogrammnyi kokaint és egy kilogrammnyi marihuánát találtak egy drogterjesztő bandánál. A kokainszállítmányból megközelítőleg 5 ezer adagot lehetett volna hígítva tovább adni, és körülbelül 125 milliós bevétel könyvelhetett volna el a banda. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Kilenc ember ellen indult eljárás az utóbbi hónapok egyik legnagyobb kábítószerfogása ügyében: több mint két kilogrammnyi kokaint és egy kilogrammnyi marihuánát találtak egy drogterjesztő bandánál.

A rendőrség csütörtöki közlése szerint május 6-án az M1-es autópálya egyik Győr-Moson-Sopron vármegyei pihenőhelyén csaptak le a banda három tagjára, és ezzel egy időben egy budapesti helyszínen intézkedtek egy másik férfival szemben is. Ezután öt további emberre is lecsaptak fővárosi és Pest vármegyei helyszíneken.

A kábítószer-kereskedők autóiból – pirospaprikával bélelt, tégla alakú csomagokban – került elő a kokain és a marihuána.

A rendőrök a kábítószer mellett egymillió forintot, arany ékszereket, valamint két, nagy értékű autót is lefoglaltak.

A közlemény szerint a drogterjesztők jó ideje működtették országokon és határokon átnyúló drogcsempész üzletüket. Volt, aki futárként utazta át az országokat a kábítószert tartalmazó „téglákkal” a csomagtartóban. Egy-egy kanyarért – a drog mennyiségétől függően – akár milliós fizetség is járt a szállítónak, a megbízók körönként akár tízmillió forintos hasznot is elértek. Fő profiljuk a kokain volt, amelyet marihuánával egészítettek ki. A drogot azután Budapesten és a szomszédos megyékben adták tovább a vevőkörüknek.

A most megtalált kokainszállítmányból megközelítőleg 5 ezer adagot lehetett volna hígítva továbbadni, és körülbelül 125 milliós bevételt könyvelhetett volna el a banda.

Közölték azt is, hogy az ügyben négy embert letartóztatott a bíróság, míg egyet bűnügyi felügyelet alá helyeztek kábítószer-kereskedelem miatt. Négy ember ellen kábítószer-birtoklás vétségének gyanúja miatt folyik nyomozás.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Váratlanul feladta magát az egyik legkeresettebb magyar bűnöző – itt bujkált mostanáig

Elfogtak egy drogkereskedő férfit és anyját, akik egy sírban rejtegették a kábítószert

Öt budapesti férfit vádolnak jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmével

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit

Felfüggesztett börtönre ítélték Portik Tamás fiát, aki januárban kávéval öntötte le a bírót

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata