Szexért cserébe írt fel vényköteles gyógyszert egy nyíregyházi háziorvos

A 43 éves budapesti nő csak fogyni akart, bármi áron.

Szexért cserébe írt fel vényköteles gyógyszert egy nyíregyházi háziorvos
Fotó: Unsplash

Vesztegetés, illetve vesztegetés elfogadásának gyanúja miatt indult eljárás egy budapesti nő és egy nyíregyházi háziorvos ellen.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint a 43 éves nő március 6-án vette fel a kapcsolatot a 48 éves háziorvossal, és felajánlotta neki a szexuális szolgáltatását.

Cserébe azt kérte, hogy az orvos vényre írjon fel neki egy fogyását elősegítő gyógyszert, amelyre ő nem jogosult, mivel azt cukorbetegek kezelésére alkalmazzák.

A háziorvos „mint jogtalan előnyt” elfogadta az ajánlatot, és eleget tett a kérésének annak ellenére, hogy a nő nem tartozott az ellátási körzetébe és a kért gyógyszer felírására nem volt jogosult.

A gyógyszert – normatív támogatott formában – e-receptre felírta, azt március 7-én ki is váltották. A nyomozók kutatást tartottak a nő budapesti lakásában, ahol megtalálták és lefoglalták az orvosi vényre kiváltott gyógyszert – olvasható a közleményben.

A rendőrök a nőt és a férfit gyanúsítottként kihallgatták, vallomást egyikük sem tett – ismertette a rendőrség, azt is jelezve, hogy a személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés nem történt, a büntetőeljárás alatt mindkét gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Ezek is érdekelhetnek