Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Bulvár

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Bemutatták az atlétikai vb kabalafiguráját, Youhuut, a racka juhot

Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (b) és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa a világbajnokság kabalafigurájának bemutatásán a Nemzeti Atlétikai Központban száz nappal a verseny rajtja előtt, 2023. május 11-én.
Németh Balázs, a vb-t szervező Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója (b) és Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a budapesti atlétikai világbajnokság kormánybiztosa a világbajnokság kabalafigurájának bemutatásán a Nemzeti Atlétikai Központban száz nappal a verseny rajtja előtt, 2023. május 11-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Száz nappal a budapesti atlétikai világbajnokság rajtja előtt bemutatták Youhuut, az esemény kabalafiguráját.

A szerdai sajtótájékoztatón Jon Ridgeon, a nemzetközi szövetség (WA) vezérigazgatója a szervezőbizottság vezetésével közösen leplezte le az „ősi magyar állatról mintázott” rackajuhot.

Ridgeon a sajtóeseményen átadta a magyar szervezőbizottság vezetésének a WA első osztályú licencét, melynek köszönhetően a Nemzeti Atlétikai Központ hivatalosan is házigazdája lehet az augusztus 19. és 27. közötti világbajnokságnak.

A seregszemlén több mint 200 ország több mint 2000 atlétája vesz majd részt, a versenyek akár hárommilliárd tévénézőhöz is eljuthatnak Magyarország történetének legnagyobb sporteseményéről.

Kapcsolódó friss hírek