Fegyveres NAV-osok törtek rá az Orbán Viktort rendszeresen parodizáló youtuberre

Fegyveres NAV-osok törtek rá az Orbán Viktort rendszeresen parodizáló youtuberre
Fotó: Facebook/Radics Peti

Fegyveres erősítéssel érkező NAV-ok állítottak be kedd reggel Radics Peti népszerű youtuberhez, akit filmes szinkronparódiái miatt követnek majd’ egymillióan a videómegosztó oldalon. A videós Orbán Viktort sem szokta kímélni, de ennek bizonyára semmi köze a mostani ügyhöz.

Mint Facebook-bejegyzéséből kiderül, az adóhatóság a Süsü, az alkoholista sárkány című paródiája miatt rontott be hozzá, ugyanis

„meg kellett volna semmisítenem a nyers eredeti videófájlokat, csak hát mivel egy 2016-os videóról beszélünk, az eredeti anyag már valahol az éterben tartózkodik Malackával”.

Radics Peti le is vonta a tanulságot: „Ne csinálj Süsü, a sárkány-paródiát, mert később fegyveres erők hatolhatnak be hozzád!”

Életem egyik legemlékezetesebb napja a mai! Történt ma, hogy fegyveres erők (NAV) hatoltak be az otthonomba,…

Posted by Radics Peti on Tuesday, May 9, 2023

Megjegyezte, az Egyesült Államokkal ellentétben Magyarországon még ismeretlen fogalom a „méltányos használat”, amely bizonyos esetekben lehetővé teszi a szerzői joggal védett anyagok kisebb részleteinek engedély nélküli felhasználását.

A sztorihoz az is hozzátartozik, hogy a videó szerint amikor a nyomozó és a fegyveresek felmérték a helyzetet, már ők is röhögtek annak abszurditásán.

Peti kommentben még hozzátette: az intézkedést az MTVA indítványozta.

Ezek is érdekelhetnek