Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Közlekedés

Rendet tesz a MÁV: nem lehet csak úgy csoportosan felszállni a vonatokra

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Kiadták a riasztást: zivatar, felhőszakadás érkezik, ezek a megyék nem ússzák meg

Kiadták a riasztást: zivatar, felhőszakadás érkezik, ezek a megyék nem ússzák meg
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Vasárnap délelőtt a többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, amelyből elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint a hét utolsó napján többfelé megélénkül, az északkeleti tájakon néhol megerősödik az északi szél. Zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet délután 21 és 26, késő este 10, 18 fok között alakul.

Este észak felől csökken a felhőzet, de a déli, délnyugati tájakon reggelig erősen felhős marad az ég, ott továbbra is előfordulhat eső, zápor, zivatar. Másutt kisebb-nagyobb körzetekben alacsonyszintű felhőzet képződik. Az északi, északkeleti szél több helyen lesz élénk, az Alföld északi részén erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Zivatarok miatt Komárom-Esztergom és Nógrád megye kivételével az egész ország területére figyelmezetést adott ki a meteorológiai szolgálat, felhőszakadás miatt pedig 7 megyére van érvényben figyelmeztetést vasárnapra:

met-figyelmeztetes

Forrás: met.hu