Szigorítanak az autósok bírságolásán, sokan bosszankodhatnak május 1-től

Jelentősen emelkedhet a lefülelt gyorshajtók száma.

Autósok sebességét mérik rendőrök a Speedmarathon elnevezésű 24 órás közlekedésbiztonsági ellenőrzési akció során Pécsen 2019. április 3-án.
Autósok sebességét mérik rendőrök a Speedmarathon elnevezésű 24 órás közlekedésbiztonsági ellenőrzési akció során Pécsen 2019. április 3-án. Fotó: MTI/Sóki Tamás

Május 1-től szigorúbban veszi a rendőrség a sebességhatárok átlépését, nincs többé a korábbi ráhagyás a traffipaxok által kiírt sebességre, vagyis innentől alacsonyabb sebesség elérése után kapnak bírságot a gyorshajtók – írja a Vezess.hu az ORFK-tól kapott tájékoztatás nyomán.

A dolog lényege tehát, hogy eddig valamennyit hozzáadtak a traffipaxok által mért sebességhez, így aki pl. 50 helyett 53-mal haladt, még átcsusszant, de ezentúl szigorúbban veszik a gyorshajtást. A lap által megkérdezett ügyvéd értelmezése szerint

az új szabály alapján az 50-es táblánál már az 51 km/órás sebességgel haladót is megbírságolják, ha a helyszínen megállítja őt a rendőr.

A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy egyes régebbi autókban pontatlan lehet a sebességmérő, és hiába mutat a műszerfalon 50-et az óra, ha a rendőrök eszköze ennél többet mér. A sofőröknek ez esetben szinte lehetetlen bizonyítani az igazukat, így jelentősen emelkedhet a lefülelt gyorshajtók száma – ami jelenleg napi 1700-ra tehető.

Ahol viszont nem állítják meg a gyorshajtókat, ott elvileg továbbra is megúszhatjuk a bírságot. 100 km/óra alatt plusz 15 km/óráig, míg 100 km/óra felett 20 km/óráig ugyanis nem az objektív felelősség elve szerint jár el a rendőrség. Vagyis autópályán például a 130-as felső határ mellett 150 km/órával is elkerülhetjük a bírságot.

Ezek is érdekelhetnek