Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Belföld

Mészáros Lőrinc a verseny nélkül elnyert állami megbízásokról: „Ezt minden magyar vállalkozó nevében kikérem magamnak”

Belföld

Menczer Tamás ledobta az atomot Magyar Péterre

„Hát az volt, hogy nagyon mérges lett anyám rám, ezért idejöttem és megöltem” – Beismerte tettét a Bimbó úti gyilkosság gyanúsítottja

RövidenRöviden
A gyanúsított a rendőrség fotóján.
A gyanúsított a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Beismerte a bűncselekmény elkövetését és már őrizetben van az a 32 éves nő, aki a gyanú szerint vasárnap megölte nevelőanyját annak II. kerületi, Bimbó úti lakásában – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden.

Csécsi Soma rendőr alezredes felidézte: vasárnap késő este érkezett bejelentés arról, hogy a II. kerületi Bimbó úton, az otthonában holtan találtak egy 75 éves nőt. A bejelentő az áldozat fia volt – tette hozzá.

A helyszínre érkező rendőrök a nyitott ajtón keresztül jutottak be a lakásba; mint kiderült, a gyanúsított véletlenül „mellézárta” az ajtót, így az tárva-nyitva volt. „Már a szemle alapján egyértelművé vált az idegenkezűség gyanúja, ezért akkor és ott nyomozást rendeltünk el emberölés bűntett gyanúja miatt, még ismeretlen tettes ellen” – mondta a szóvivő.

Ha a kifejezés jelentéstartalma nem üresedett volna ki az utóbbi időben, erre az esetre, sajnos, valóban használhatnánk…

Posted by BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság on Tuesday, May 2, 2023

Közölte, a nyomozás során beszerzett adatok alapján pár órán belül a rendőrség látókörébe került a későbbi gyanúsított, az áldozat nevelt lánya. A nőt az elfogása után azonnal előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, és „nem sokkal később egy helyszíni gyanúsítotti kihallgatás is megtörtént” – ismertette Csécsi Soma.

Tájékoztatása szerint a helyszíni kihallgatás során a nő beismerte a bűncselekmény elkövetését, elmondta, hogyan hajtotta végre, mivel, sőt azt is megmutatta, hogy a lakáskulcsot pontosan hol dobta el a Mechwart lépcsőnél. Arról is beszámolt, hogy a bűncselekmény idején viselt ruházatát igyekezett elégetni, de az csak részben semmisült meg.

Az indítékokra egyértelmű magyarázatot nem adott a gyanúsított, de a családjával való viszonyát folyamatosan konfliktusok terhelték – jegyezte meg az alezredes, aki a gyilkosság körülményeiről nem közölt információkat.

Kiemelte, a bűncselekmény egyik tragikus mozzanata, hogy

az elkövetéskor a nő kétéves gyermeke a másik szobában volt, őt mostanra intézetben helyezték el.

A helyszíni kihallgatásról a BRFK videót is közzétett, ezen hallható, ahogy a gyanúsított hidegvérrel felidézi a nyomozóknak: az anyja mérges lett rá, „ezért idejöttem és megöltem”.

Ez is érdekelhet

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Lövöldözés hallatszott Budapesten, megszólalt a BRFK

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban

Bántalmazott csecsemőt ápolnak a szombathelyi kórházban

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Lelőttek egy férfit Komádiban