Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Utassal együtt loptak el egy autót a VIII. kerületben

De még az sem rettentette el a tolvajokat, amikor erre rájöttek.

Utassal együtt loptak el egy autót a VIII. kerületben
Fotó: police.hu

Könnyű prédának tűnt a járó motorral hagyott Mazda az üzlet előtt, amikor azonban a tolvajok elhajtottak a lopott gépkocsival, arra nem számítottak, hogy az autó hátsó ülésén egy utas is tartózkodik – írja a police.hu.

A rendőrség beszámolója szerint a kocsilopás még április 5-én történt Budapesten, egy VIII. kerületi üzlet előtt, ahová a sértett beugrott vásárolni. Mivel úgy gondolta, hogy csak pár percet tölt majd a boltban, a barátja pedig addig úgyis a kocsiban marad, járó motorral hagyta ott az autót. Közben azonban két fiatal kifigyelte a járművet, bepattantak, és elindultak.

A tolvajok a hátsó ülésen lévő férfit észre sem vették mindaddig, amíg az a meglepetésből felocsúdva előre nem hajolt az új sofőrhöz,

hogy megkérdezze tőle, mit csinálnak, hova mennek. A két fiatal azonnal kivágta magát, és azt mondták neki, hogy „elkérték a kocsit pár körre a nőtől”, aki bement a boltba.

Időközben az autó tulajdonosa felhívta a barátot, hogy kérdőre vonja, hova tűnt az autóval. Ekkor vált világossá, hogy a járművet ellopták. A kocsi hátsó ülésén utazó férfi ekkor rászólt a tolvajokra, hogy álljanak meg, azonban nem hallgattak rá. Ekkor a sértett megpróbálta megállítani a kocsit úgy, hogy behúzta a kéziféket. Ennek hatására a tolvajok nekihajtottak egy parkoló autónak, majd helyet cseréltek egymással. Ekkor a sértett, bár megtehette volna, mégsem szállt ki, ugyanis az autó tulajdonosa, akivel egész idő alatt telefonon tartotta a kapcsolatot, azt mondta neki, maradjon a gépjárműben, hogy tudják, merre halad a két tolvaj. A kéretlen autózásnak végül a rendőrség vetett véget.

„A bejelenés után azonnal indultunk a helyszínre. Az utolsó információ az volt, hogy az egyik benzinkútnál megálltak, és a két fiatal kiugrott az autóból, majd elszaladt. Néhány perc múlva már mi is odaértünk, majd a térfigyelő jelzett, hogy látta a két elkövetőt az egyik épületbe rohanni, azonban kijönni már nem”

– mesélte Lakatos István törzsőrmester.

A rendőrök végül a társasház padlásfeljáró lépcsőjének tetejéről szedték össze a két tolvajt.

A 14 és a 15 éves fiú beismerte tettét, lopás vétségének elkövetésével gyanúsítja őket a rendőrség, szabadlábon védekeznek.

Kapcsolódó friss hírek

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt

Orbán papagájjá változott, amikor Rogán korrupciós ügyéről kérdezték