Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Durva zivatarokat és 24 fokot is tartogat a hosszú hétvége – mutatjuk, mivel számolj

Kerékpáros, valamint autók és villamosok az esővízzel elöntött Bartók Béla úton a főváros XI. kerületében a vihar után 2020. június 17-én.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Nem érdemes otthon hagyunk az esernyőt, esőkabátot a háromnapos hétvégén: az Időkép előrejelzése szerint

szombaton például többfelé számíthatunk csapadékra, napközben záporok várhatók, főként a Dunántúlon viszont viharos széllel kísért zivatarok is előfordulhatnak.

A vasárnap napos-gomolyfelhős időt tartogat, leginkább az Északi-középhegység térségében, Budapest környékén és az Alföldön részesülhetünk némi záporban, zivatarban, de a napsütést sem kell nélkülöznünk. A Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lehet az északias szél.

Május elsején, hétfőn csapadékmentes idő várható, maximum a nyugati, délnyugati határ mentén alakulhat ki egy-egy zápor. Sok napsütésben lesz részünk, keleten lényegében semmi nem zavarja majd a derűt, a Dunántúlon viszont fátyol- és gomolyfelhők dekorálhatják az eget. Az időjárásportál szerint a keleties szél többfelé élénk lesz.

Ha el is ázunk, fázni nem fogunk: a hajnali fagyok réme már nem fenyeget, szombaton 13-24 fok között alakulnak a nappali csúcsértékek, északon hűvösebb, délen pedig melegebb lesz. Vasárnap 17-22, hétfőn 18-23 fok várható.