Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Szénné perelte volt vezérigazgatóját az RTL, egy vagyont fizethet Dirk Gerkens

„Visszaélésszerűen kezelte” a médiavállalat vagyonát.

Dirk Gerkens, a TV2 Csoport jelenlegi, az RTL Magyarország korábbi vezérigazgatója.
Dirk Gerkens, a TV2 Csoport jelenlegi, az RTL Magyarország korábbi vezérigazgatója. Fotó: DigitalHungary

Végső döntés született az RTL Magyarország és a médiavállalat korábbi vezérigazgatója, Dirk Gerkens perében – tudatta a csatorna szerdai közleménye.

Mint írták, a Kúria jelenlegi döntésével megállapította, hogy az RTL 400 000 USD összegű, Dirk Gerkens-szel szemben támasztott kárigénye megalapozott, így ennek az összegnek a megfizetésére kötelezi Dirk Gerkenst. A bíróság kimondta, hogy

Dirk Gerkens az RTL nevében 400 000 USD értékben olyan kifizetésről intézkedett, amelyre nem lett volna jogosult,

ezáltal megsértette az RTL jogos gazdasági érdekét, valamint a jóhiszemű és tisztességes joggyakorlás követelményét, valamint együttműködési kötelezettségét.

A per előzménye, hogy az RTL 2015 márciusában rendes felmondással megszűntette Dirk Gerkens munkaviszonyát, aki 1997-től állt az RTL alkalmazásában, 2001 és 2015 között töltötte be a vezérigazgatói pozíciót. A rendes felmondást követően belső vizsgálatot indított az RTL, amelynek eredményeként 2015. májusában azonnali hatállyal felmondott Dirk Gerkens-nek. A belső vizsgálat szerint Dirk Gerkens az RTL vagyonát visszaélésszerűen kezelte és vezetői kötelezettségeit megszegte. A felmondás jogszerűségét Dirk Gerkens bíróságon vitatta és mintegy 300 millió Ft elmaradt munkabért követelt az RTL-től. Az RTL a belső vizsgálata alapján viszontkövetelést terjesztetett elő és mintegy 200 millió Ft összeget követelt Dirk Gerkenstől. Az RTL a követelését jogosulatlan telefonhasználatra és éttermi költségekre, valamint a Való Világ villa bérleti díjából és egy nagyobb filmcsomag szerződéséből eredő kárra alapozta.

A Kúria először 2018-ban adott igazat az RTL-nek, amikor megállapította, hogy az RTL jogszerűen mondott fel Dirk Gerkensnek és Dirk Gerkens elmaradt munkabérre vonatkozó követeléseit elutasította. A per ezzel azonban nem ért véget, mert az RTL viszontkövetelései miatt ismételten elsőfokról indult az ügy tárgyalása.

Az RTL viszontkövetelése több bíróságot is megjárt, amelynek végére a Kúria mostani döntése tett pontot, lezárva a felek között 8 éve húzódó pert.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz