Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Gabonatárolóban gázolta halálra munkatársát egy férfi, most emeltek vádat ellene

Halálos baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat egy zalai férfi ellen, aki egy gabonatárolóban pótkocsis traktorjával halálra gázolta munkatársát még tavaly nyáron.

A Zala Vármegyei Főügyészség szerdán azt közölte, a 48 éves férfi és munkatársa a gősfai gabonatárolóban a közeli termőföldekről mezőgazdasági vontatóval beszállított gabonát tárolta be. Miután a vádlott, traktorával hátramenetben ürítette a szállítmányát, kiszállt a járműből, és megegyezett a kollégájával, hogy ha végeztek a betárolással, a sértett fogja majd rakodógéppel összetolni a csarnokban leöntött gabonát.

A férfi ezt követően visszaült a járműbe, hogy kiálljon a csarnokból, és a traktor mögött álló munkatársa is jelezte, hogy elindulhat. A könnyebb kihajtás érdekében ekkor a vádlott először hátramenetbe kapcsolt, de közben nem győződött meg a mögötte álló kollégája pontos helyzetéről, akin emiatt átgázolt a járműszerelvény pótkocsijával. Az áldozat súlyos koponya- és gerincsérüléseket szenvedett és a helyszínen életét vesztette.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen, indítványozva felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a járművezetéstől való eltiltást.