Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Párra talált, gyereket szült a Dominikán elfogott magyar nő, megdöbbent, hogy még mindig keresik

Európa egyik legkeresettebb bűnözője volt, új életet kezdett, több mint tíz év elteltével sem úszta meg.

A nő a rendőrség fotóján.
A nő a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Hazahozták a Dominikai Köztársaságban elfogott magyar nőt, akit Magyarországon pénzmosás, csalás és költségvetési csalás miatt több mint 15 év szabadságvesztésre ítéltek, de 2012 tavaszán nyomtalanul eltűnt; a 43 éves debreceni nő Európa egyik legkeresettebb bűnözője volt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a police.hu oldalon azt írta, a nőt – aki a 2000-es években különböző csalások révén több százmillió forintra tett szert – március 26-án fogták el és múlt pénteken hozták haza. A különböző ügyeiben az ítéleteket a távollétében hozták meg vele szemben.

Mostanra kiderült az is, hogy elhagyva Magyarországot új életet kezdett Dominikán, ahol párra talált, és gyermeket szült.

Arra egyáltalán nem számított, hogy több mint tíz év elmúltával a rendőrök még mindig keresik, és a nyomára bukkannak, így „villámcsapásként” érte, mikor Punte Cana városában, a tengerparton elfogták – írja a közlemény.

A műveletet a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda célkörözési osztálya indította el, miután a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) Interpol Iroda segítségével felvette a kapcsolatot a német Szövetségi Bűnügyi Hivatallal, valamint az Amerikai Egyesült Államok Marshal szolgálatával, amelyek közvetítő szerepet játszottak a magyar és a dominikai hatóságok között.

A nőt letartóztatták, majd Spanyolországba vitték, onnan pedig múlt pénteken Magyarországra hozták; a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben megkezdte jogerős börtönbüntetésének letöltését.