Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Elképesztő dumával állt elő egy állítólagos vadász a svájci farkas kilövése kapcsán

Andersen forog a sírjában.

Elképesztő dumával állt elő egy állítólagos vadász a svájci farkas kilövése kapcsán
Fotó: Facebook/Gruppe Wolf Schweiz

Napok óta lázban tartja a közvéleményt, hogy egy Svájcból egészen hazánkig kóborló védett farkas nem élte túl a magyar virtust: Borsodban egy „amatőr vadász” állítólag kutyának nézte és Hidasnémetinél kilőtte az állatot. A jeladóját a Hernád folyóban találták meg a nyomozók, a farkas tetemét továbbra is keresik, az ügyben már a Nemzeti Nyomozó Iroda folytat eljárást természetkárosítás miatt.

https://twitter.com/SuisseSUI/status/1646597031039991809

Most újabb részletek derültek ki az eset kapcsán. A Life.hu azt írja, hogy az állítólagos elkövető egy vadászati Facebook-csoportban tette közzé a rendőrségnek írt levelét, melyben tagadja, hogy lelőtte volna az állatot. Sőt, úgy emlékszik, hogy

megetette, lefertőtlenítette a sebét, majd a farkas elszaladt, ő pedig csak véletlenül beleejtette a Hernádba a jeladót, amikor meg akarta azt mosni!

„Segíteni akartam neki, lecsatoltam a nyakörvet amit ő nem csak, hogy nyugodtan tűrt, de miután levettem, hálásan megnyalogatta a kezemet. Elborzadva láttam, hogy a nyakörv alatt ki van sebesedve a nyaka. A nálam lévő elsősegélycsomagból betadint vettem elő és lefertőtlenítettem a sebet.

A kutya, miután elfogyott az összes kutyatáp, egyszercsak megfordult és elszaladt. A nyakörvet el akartam juttatni az állatvédőkhöz, hogy megmutassam, mivel kínozzák szegény kutyákat, de mivel vér és genny szennyezte be, először le akartam mosni a Hernád folyóban.

Sajnos, ahogy előhajoltam, a telefonom a mellzsebemből beleesett a vízbe, és ahogy utánakaptam, beleejtettem a folyóba a nyakörvet is, amit aztán a sodrás azonnal elvitt. Sem a nyakörv, sem a kutya további sorsáról nincs tudomásom. Ha tudtam volna, hogy egy szigorúan védett farkasról van szó, egy szelfit feltétlenül csináltam volna vele”

– olvasható a meseszerű költeményben.

Kapcsolódó friss hírek

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz