Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Van kíméletes megoldás a borvirágos arc eltüntetésére

Van kíméletes megoldás a borvirágos arc eltüntetésére

A borvirágos arcot általában az alkoholista férfiak problémájának tekintjük. A hegesedett és vörös bőr látványosan csúfítja el az arcot, azonban a rosacea – vagyis a borvirág betegség – nemcsak az egyik nemnél okozhat kellemetlenségeket.

A stressz okozta emésztőrendszeri problémák tüneteként bárkin megjelenhetnek a kitágult erek, melyek okának pontos megállapítása és kezelése egyaránt fontos.

Lézeres beavatkozás

A rosacea betegséget a szervezetben megtalálható Helicobacter pylori nevű baktérium kóros mennyiségű jelenléte okozza. A borvirágok eltüntetésének egyik módja az Aesthetica Orvosi Központ által végzett lézertechnológiás rosacea kezelés, mely hatására megszabadulhatunk a bőrpírtól és a látható, kitágult hajszálerektől. A rosacea kialakulásáról, kezeléséről részletesebben olvashatsz cikkünkben.

A kiváltó ok megszüntetése fontos lépés

Az emésztőrendszeri megbetegedések egy részének tünetei között találkozunk bőrproblémákkal. A borvirág, mely a hajszálerek kitágulása miatt láthatóvá válik az arcbőrön, hasonló okok miatt képződik. Általában vastagbélszindróma, esetleg a gyomorsav mennyiségének eltolódása állhat a tünetek hátterében. Mindenképp intő jel, hiszen akár gyomorrák kialakulásához is vezethet a kezeletlen emésztőrendszeri panasz.

A rosacea betegséget a köznyelv azért hívja borvirágnak, mert általában az alkohol okozta gyomorsav probléma váltja ki. Három szakaszra osztható a rosacea megjelenése. Először némi pirosságot tapasztalhatunk a bőrön. A második fázisban az orron és az orcákon apró, pattanásszerű göbök jelennek meg. Végül pedig a megnagyobbodott és kipattogzott göbök csúnya hegeket hagynak az arcon.

Alapvetően a borvirág időszakos eltüntetésére antibiotikumos kezelés, krémes pakolás használható, azonban a kiváltó ok megszüntetése nélkül állandó gondként velünk marad. A kitágult erek az emésztési rendellenességek mellett a keringési problémák velejárója is lehet. Az alapos kivizsgálás elkerülhetetlen, de a tünetek kezelésére hatékony megoldás a csúcstechnológiás lézeres beavatkozás.

A kezelés menete

A lézeres beavatkozások bármelyike előtt előzetes egyeztetés történik a szakorvos és a páciens között, ekkor kerül meghatározásra a kezelés típusa, mennyisége, az elérni kívánt eredmények meghatározása és az egészségi állapot felmérése. A személyre szabott kezelés a garancia arra, hogy valóban tartós és megelégedést nyújtó eredmény legyen elérhető.

A rosacea esetében a megtisztított bőrfelületet fertőtlenítik, majd a lézeres kezelés közben egy hűtőberendezéssel hűtik. A lézerfej ugyanis impulzusokat bocsát ki magából, mely az erek vonalán halad és lezárja azokat. A beavatkozás alatt a kezelt területen a kitágult hajszálerek elhalványodnak. A célzott lézerfénnyel történő kezelés egy-két alkalom után már hatékony és látványos eredményeket nyújt. Enyhe fájdalom és szúró, égő érzés tapasztalható a beavatkozás során.

Kapcsolódó friss hírek