20 fok is lehet a jövő héten, lassan beköszönt az igazi tavasz

Pomáz, 2023. április 5.
Virágzik a tavaszi hérics (Adonis vernalis) a Pest vármegyei Pomáz környékén 2023. április 4-én. A védett növény eszmei értéke 250 ezer forint.
Pomáz, 2023. április 5. Virágzik a tavaszi hérics (Adonis vernalis) a Pest vármegyei Pomáz környékén 2023. április 4-én. A védett növény eszmei értéke 250 ezer forint. Fotó: MTI/Kovács Attila

A fél országot hóba borító húsvéti ünnepek után ha lassan is, de melegedni kezd az időjárás – írja az Időkép.

A meteorológusok számításai szerint húsvéthétfőn már országszerte 15 fok fölé kúsznak a napi maximumok. Keleten felhősebb idő várható, ott eső és zápor kialakulására is lesz esély.

Kedden egy gyenge hidegfront érkezik, a Dunántúlon eshet többfelé az eső, míg keleten záporok alakulhatnak ki. A csúcshőmérséklet már sokfelé 15 fok fölött alakul, az ország déli részén pedig a 20 fokot is megközelítjük. Szerdán már kevesebb esély lesz a csapadékra, 14-19 fok körül alakul majd a legmagasabb hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

Az Időkép ugyanakkor figyelmeztet: még nem lesznek teljesen fagymentesek az éjszakák, az ország északi részén és a hidegebb völgyekben 0 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

Ezek is érdekelhetnek