Bezáródott a tanárok előtt a 4-es metró ajtaja, síró gyerekekkel indult el a szerelvény

Bezáródott a tanárok előtt a 4-es metró ajtaja, síró gyerekekkel indult el a szerelvény

Egy 12 fős gyerekcsoport és kísérőtanáraik próbáltak a tömegben felszállni még április 4-én a 4-es metróra a Bikás parki megállóban, de a szerelvényre csak a gyerekek jutottak fel – számolt be az RTL Híradó.

A tévécsatornának nyilatkozó tanár szerint nem volt idejük arra, hogy másik ajtóhoz menjenek, így a peronról nézhették végig, ahogy a metró elindul a rémült, síró gyerekekkel. Tóth-Vásárhelyi Éva elmondta, hiába tette be a bal lábát és a bal vállát, az ajtó becsukódott, és kilökte őt.

A tanárok ezután szóltak egy biztonsági őrnek, aki telefonált a következő állomásra, majd felvilágosította a kísérőket arról, hogy a metró ajtajai csak 18 másodpercig vannak nyitva fel- és leszálláskor. A gyerekekre a végállomáson biztonsági őrök vigyáztak, amíg a tanárok is odaértek.

A BKV írásban reagált a történtekre, a vállalat szerint

a tanárok hibáztak, mert a gyerekek után akartak felszállni a szerelvényre.

Azt javasolják, ilyen esetben az egyik tanár a gyerekek előtt, a másik pedig utánuk szálljon fel. Szerintük az önvezető rendszer megfelelő, és mindenki biztonságban volt.

Bíró Endre, a Metróért Egyesület elnöke szerint a vezető nélkül közlekedő 4-es metró egy anyagi takarékossági okok miatt lebutított rendszer, és balesetveszélyt rejt magában. Az egyesült a BKK-nak írásban tett javaslatot a biztonsági rendszer javítására.

Ezek is érdekelhetnek