Eltűnt egy magyar hegymászó az Alpokban, nagy erőkkel keresik

Eltűnt egy magyar hegymászó az Alpokban, nagy erőkkel keresik
Fotó: Pixabay/hpgruesen

Keresik Győrffy Ákost az olasz hatóságok, a magyar hegymászó pénteken egy hétvégi mászásra indult az olaszországi Monte Rosa-masszívumon, azonban a megbeszélt időpontra nem ért vissza – közölte csütörtökön a Kalifa Alpin Csapat az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Győrffy Ákos felkutatására szerdán „teljes erővel elindult a keresés az olasz hatóságok és a magyar konzulátus közreműködésével”. A csapat a család kérését tiszteletben tartva nem ad további információt.

A tervek szerint Győrffy Ákos április 8-án indulna útnak, hogy oxigénpalack nélkül megmássza a világ harmadik legmagasabb hegycsúcsát, a 8586 méter magas Kancsendzöngát. Az alaptáborig vele tartana a hegyen 10 éve eltűnt Kiss Péter hegymászó édesapja és testvére is.

A Monte Rosa-csoport, más néven Monte Rosa-masszívum Olaszország és Svájc határvonalán kiemelkedő számos nevezetes csúcsot foglal magába, köztük Svájc legmagasabb csúcsát, a Dufourspitzét is. A Dufourspitze eléri a tengerszint feletti 4634 méter magasságot, amivel a Wallis kanton legmagasabb pontja, valamint a második legmagasabb csúcs az Alpokban és Nyugat-Európában.

Ezek is érdekelhetnek