Demeter Szilárd: Ha mi úgy döntünk, nagyon könnyen megszűnhet a Sziget Fesztivál

Ha egy komplexusos erdélyi egyszer hatalmat kap Magyarországon…

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója, miniszteri biztos 2020. január 21-én dolgozószobájában, ahol interjút adott az MTVA újságírójának.
Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) főigazgatója, miniszteri biztos 2020. január 21-én dolgozószobájában, ahol interjút adott az MTVA újságírójának. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„A Sziget Fesztivál nagyon könnyen megszűnhet, ha mi a Petőfi Kulturális Ügynökségben úgy döntünk, hogy a Hajógyári-szigetnek a hozzánk tulajdonba került részein nem engedünk fesztivált rendezni”

– fenyegetőzött Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, a magyar könnyűzenéért felelős miniszteri biztos, aki saját bevallása szerint is 110 százalékos orbánista, „a Miniszterelnök úr katonája”.

A Spirit FM műsorában a kultúrkomisszár kifejtette, a Petőfi Kulturális Ügynökség óriási földterületekkel rendelkezik a Hajógyári-szigeten, ahol új kulturális központot hoznának létre,

„onnantól kezdve nemhogy Sziget Fesztivál, hanem semmilyen fesztivál nincs a Hajógyári-szigeten”.

Demeter elmondta, a Petőfi Kulturális Ügynökség az államtól műemlékvédelmi épületekkel egyetemben megkapta a Hajógyári-sziget teljes déli részét, az egykori golftanya területét, illetőleg egy 8 hektáros területet is, ahol a Sziget Fesztivál ideje alatt a VIP-kemping és a fesztivál pénzügyi bázisa szokott működni.

„Ha mi most nagyon befeszülnénk, akkor azt mondanám, hogy mivel kikerült belőle a magyar tulajdonrész, tehát Kádár Tamásékat kivásárolta az amerikai tulajdonos, ezért nekünk nem érdekünk ezt a Sziget Fesztivált ilyen szempontból fenntartani”

– fitogtatta ócska hatalmát Demeter a világ 10 legjobb fesztiválja között számon tartott rendezvény kapcsán, de megnyugtatott, így nem lehet gondolkodni, hiszen a Sziget Fesztivál komplett kulturális hozadéka felülírja azt, hogy ő mit is szeretne a 8 hektáron!

Elárulta azt is, hogy korábban már egyeztetett a Sziget szervezőivel, hogy évente megújítandó szerződéseket kössenek velük, azért, hogy „a polgárok visszakaphassák a fesztivált”.

Ezek is érdekelhetnek